Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Kelemen Hunor: Votăm împotriva guvernului Ponta, dar nu pentru textul moțiunii de cenzură (VIDEO)

Kelemen Hunor: Votăm împotriva guvernului Ponta, dar nu pentru textul moțiunii de cenzură (VIDEO)

Un articol de: - 28 Sep 2015, 16:38
Kelemen Hunor: Votăm împotriva guvernului Ponta, dar nu pentru textul moțiunii de cenzură (VIDEO) Foto: B1 TV Politică

Kelemen Hunor a anunțat că UDMR va vota marți împotriva guvernului Victor Ponta, dar nu ca urmare a textului moțiunii de cenzură, care este greșit.

”Recomandarea în grup adoptată cu majoritate a fost să votăm împotriva guvernului, dar nu e un vot pentru textul moțiunii. E greu de subliniat, dar vom face această separare. Vom avea o poziție nuanțată, nu foarte brutală. E nevoie de nuanțe. Votăm împotriva guvernului, dar nu pentru textul moțiunii”, a declarat liderul UDMR.

”Ne nemulțumesc acuzațile aduse premierului în Parlament. Nu se poate vota în legătură cu un astfel de subiect. E treaba judecătorilor. Instituția moțiunii e una politică, contra guvernului  și a premierului și e un precedent pericos și pentru fapte presupuse care nu au legătură cu funcția de premier. Ar fi o greșeală să spunem că acest text poate fi susținut. Acesta era motivul pentru care colegii noștri nu au semnat moțiunea săptămâna trecută. Noi ne aflăm în băncile opoziției, iar acesta este un alt argument”, a continuat Kelemen Hunor.

”Mandat imperativ nu există, dar regulamentele grupurilor reunite ne indică într-un articol că un vot majoritar e obligatoriu pentru membrii. Sunt convins că membrii grupurilor noastre fac ce am discutat. Soarta guvernului nu stă în voturile noastre din păcate, nici măcar în voturile opoziței., e doar o chestiune matematică”, a mai adăugat Hunor.

K. Hunor: Votăm împotriva guvernului, dar nu pentru textul moțiunii de cenzură


Citeşte mai multe despre:   Kelemen Hunor,   Opozitie,   motiune de cenzura,   vot,   Victor Ponta