Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Iohannis, despre intenţia Austriei de a reduce alocaţiile copiilor celor 15.000 de familii de români: "Vom găsi căi de aplanare"

Iohannis, despre intenţia Austriei de a reduce alocaţiile copiilor celor 15.000 de familii de români: "Vom găsi căi de aplanare"

Un articol de: - 04 Mai 2018, 23:14
Iohannis, despre intenţia Austriei de a reduce alocaţiile copiilor celor 15.000 de familii de români: "Vom găsi căi de aplanare" Politică

Preşedintele Klaus Iohannis sare în apărarea celor aproximativ 15.000 de familii de români din Austria, care ar fi afectate de intenţia autorităţilor de a reduce alocaţiile în cazul copiilor muncitorilor străini.
Şeful statului a precizat că a abordat acest subiect cu omologul său austriac, Alexander Van der Bellen, şi că e încrezător că se vor găsi "căi de aplanare".

"Am abordat chestiunea. (...) Preşedintele austriac nu este implicat în proceduri guvernamentale în Austria, dar i-am expus problema şi o să expun şi în continuare responsabililor guvernamentali această chestiune. Cu toată prietenia şi buna colaborare economică, comercială între România şi Austria, aceasta este o temă unde trebuie să admitem că avem opinii foarte, foarte diferite. Eu cred că se va ajunge într-un final la o clarificare. Există voci relevante în UE care spun că o astfel de iniţiativă nu este conformă cu tratatele europene. Aceste lucruri vor trebui verificate de jurişti şi, în final, vom găsi căi de aplanare", a declarat, vineri, Klaus Iohannis, potrivit Agerpres. 

Guvernul austriac intenţionează să plătească alocaţii mai mici pentru copiii străinilor care lucrează aici. Dacă proiectul de lege anunţat miercuri de Guvernul austriac de dreapta va fi aprobat de către Parlament, ajutoarele sociale vor fi diminuate în cazul lucrătorilor proveniţi din ţări cu costuri de trai mai mici, în timp ce aceia din ţări cu costuri de trai mai mari vor beneficia de ajutoare mai mari. 

Potrivit ministrului austriac pentru familie, proiectul legislativ va duce la reduceri de cheltuieli ale Guvernului de peste 100 de milioane de euro pe an.
 

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   Austria,   Alexander Van der Bellen