Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Klaus Iohannis a promulgat legea ce majorează remuneraţia pentru rezerviştii voluntari

Klaus Iohannis a promulgat legea ce majorează remuneraţia pentru rezerviştii voluntari

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 04 Mai 2021, 12:30
Klaus Iohannis a promulgat legea ce majorează remuneraţia pentru rezerviştii voluntari Foto: presidency.ro Politică

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat actul normativ ce modifică și completează Legea 270/2015 privind Statutul rezerviştilor voluntari. Crește astfel nivelul de remuneraţie pentru aceștia.

 

Remunerația pentru rezerviştii voluntari, majorată

 

Rezerviştii voluntari vor beneficia de indemnizaţie de instalare egală cu solda de funcţie, la care se adaugă solda de grad şi solda de comandă, după caz, acordată la semnarea fiecărui contract cu durata de minim trei ani.

„Rezerviştii voluntari, în perioada în care nu participă la instruire sau la misiuni, sunt menţinuţi în sistemul public de pensii, în sistemul asigurărilor sociale de sănătate şi în sistemul asigurărilor de şomaj, beneficiază lunar de indemnizaţie în cuantum de 30% din sumă, reprezentând solda de funcţie în care sunt încadraţi conform contractului încheiat, la care se adaugă solda gradului deţinut”, se arată în actul normativ, citat de News.ro.

Rezerviştii voluntari care nu respectă angajamentul sau care întrerup instruirea iniţială din motive imputabile lor vor fi obligați să achite cheltuielile făcute cu instruirea iniţială.

Actul normativ mai precizează că rezerviştii voluntari pot fi concentraţi sau mobilizaţi pentru participarea la instruire sau îndeplinirea unor misiuni în ţară şi în străinătate. 
 

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   remuneratie,   rezervisti voluntari,   lege promulgata