Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Klaus Iohannis a promulgat o lege importantă. Judecătorii CCR, direct vizați

Klaus Iohannis a promulgat o lege importantă. Judecătorii CCR, direct vizați

Un articol de: B1.ro - 14 Mar 2018, 18:30
Politică

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea de modificare a Legii nr. 47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale. 

Astfel, a fost eliminată obligativitatea ca, la numirea judecătorilor CCR, să fie prezenţi cel puţin o jumătare dintre membrii camerei Parlamentului care face numirea. Asta înseamnă că aceasta se va face doar prin votul majorităţii celor prezenţi, indiferent dacă există sau nu cvorum. 

"Fiecare Cameră a Parlamentului numeşte, în prezenţa membrilor săi, la propunerea Biroului permanent şi pe baza recomandării Comisiei juridice, în calitate de judecător, persoana care a întrunit cel mai mare număr de voturi”, arată noua formă a legii.

Forma veche prevedea că "fiecare Cameră a Parlamentului numeşte, cu votul majorităţii membrilor săi, la propunerea Biroului permanent şi pe baza recomandării Comisiei juridice, în calitate de judecător, persoana care a întrunit numărul cel mai mare de voturi."

Propunerea legislativă îi aparţine deputatul PSD Eugen Nicolicea. El a invocat pentru această schimbare decizii ale CCR, precizează stiripesurse.ro.
 

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   Curtea Constitutionala,   CCR