Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Klaus Iohannis a vorbit la telefon cu Angela Merkel, înaintea reuniunii Consiliului European

Klaus Iohannis a vorbit la telefon cu Angela Merkel, înaintea reuniunii Consiliului European

Un articol de: Traian Avarvarei - 19 Noi 2020, 18:27
Klaus Iohannis a vorbit la telefon cu Angela Merkel, înaintea reuniunii Consiliului European Politică

Președintele Klaus Iohannis a avut joi o convorbire telefonică cu Angela Merkel, la solicitarea cancelarului german. Discuția a avut loc în pregătirea reuniunii, din această seară, a membrilor Consiliului European, în format videoconferință, dedicată aspectelor legate de gestionarea pandemiei de COVID-19.

 

 

Convorbire telefonică Angela MerkelKlaus Iohannis

 

 

Administrația Prezidențială anunță, joi, că președintele Iohannis a discutat telefonic cu Angela Merkel, la soclicitarea acesteia, în pregătirea reuniunii din această seară a Consiliului European, în format videoconferință, care are ca temă gestionarea pandemiei de COVID-19, a transmis Administrația Prezidențială.

Conform sursei citate, cancelarul Germaniei a transmis condoleanțe pentru victimele incendiului care a avut loc la Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț și a exprimat speranța că cei răniți se vor recupera într-un timp cât mai scurt.

În cadrul discuției, au fost abordate evoluțiile din cele două țări și măsurilor luate în contextul pandemiei de COVID-19, iar Iohannis a subliniat că răspândirea virusului la nivelul Uniunii Europene rămâne îngrijorătoare, situație în care coordonarea și cooperarea dintre statele membre trebuie consolidată.

 A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

 

Angela Merkel și Klaus Iohannis au discutat despre bugetul multianual al Uniunii Europene

 

 

“De asemenea, a mai fost discutat subiectul negocierilor privind bugetul multianual al Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027, precum și Planul european de redresare economică”, mai precizează Președinția într-un comunicat de presă.

Președintele Klaus Iohannis a precizat că România a susținut constant necesitatea finalizării cât mai rapide a acestor negocieri.

“Din acest motiv, partea română a făcut dovada unei abordări constructive și responsabile, fiind de acord cu propunerile de compromis negociate de Președinția germană a Consiliului UE cu Parlamentul European.

Președintele României a subliniat că țara noastră a susținut de la început instituirea unei condiționalități privind respectarea principiilor statului de drept în gestionarea bugetului Uniunii Europene și, în consecință, susține acordul obținut de Președinția germană pe acest dosar”, conchide sursa citată.

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   Angela Merkel,   Consiliul European