Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Klaus Iohannis: Activarea Unității de Integrare a Forțelor NATO, expresie a solidarității și a sprijinului Alianței pentru securitatea României

Klaus Iohannis: Activarea Unității de Integrare a Forțelor NATO, expresie a solidarității și a sprijinului Alianței pentru securitatea României

Un articol de: - 03 Sep 2015, 12:11
Klaus Iohannis: Activarea Unității de Integrare a Forțelor NATO, expresie a solidarității și a sprijinului Alianței pentru securitatea României Politică

Președintele Klaus Iohannis a transmis joi un mesaj cu prilejul activării Unității de Integrare a Forțelor NATO (NATO Force Integration Unit-NFIU), spunând că  înființarea acestei structuri este o expresie a sprijinului Alianței Nord-Atlantice pentru securitatea României.

"Activarea structurii NATO de integrare a forțelor de pe teritoriul României și a unor structuri similare în alte state aliate din flancul estic marchează finalizarea unui proces lansat cu prilejul reuniunii NATO la nivel înalt, din septembrie anul trecut, din Marea Britanie, pentru întărirea securității statelor aliate aflate pe flancul estic al NATO", afirmă Iohannis în mesaj, potrivit Administrației Prezidențiale.

De asemenea, Iohannis mulțumește secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, pentru sprijinul acordat în acest proces, inclusiv prin vizita din 2 iulie, cât și Ministerului Apărării Naționale pentru finalizarea cu succes a tuturor procedurilor necesare operaționalizării și intrării în funcțiune a acesteia.

"Înființarea acestor structuri de comandă reflectă determinarea și capacitatea Alianței de a întări apărarea statelor membre în fața provocărilor și instabilității crescute din vecinătatea estică. Prin personalul militar selectat din diferite state aliate pentru a lucra în cadrul său, noua structură de comandă este cu adevărat o echipă multinațională, expresie a solidarității și sprijinului NATO pentru securitatea României. Mulțumesc aliaților care au desemnat militari care să lucreze în cadrul structurii și sper ca aceștia să se bucure de ospitalitatea României, iar prezența lor să fie un bun prilej pentru Alianță de a cunoaște și aprofunda realitățile contextului de securitate în care ne aflăm", susține Iohannis.

Președintele a ținut să le ureze militarilor români și întregului personal al noii structuri NATO de comandă mult succes în îndeplinirea importantelor responsabilități ce le revin, de a fi "o punte de legătură între forțele statelor aliate și cele ale României, între sistemul național de securitate și apărare și cel al Alianței din care facem parte".

Unitatea de integrare a forțelor NATO a fost activată joi în cadrul unei ceremonii la care au participat ministrul Apărării, Mircea Dușa, și șeful Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciucă.

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   solidaritate,   NATO,   securitate