Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Klaus Iohannis: Am cerut guvernului ca după primele două săptămâni de școală să facă o evaluare completă la nivel național (VIDEO)

Klaus Iohannis: Am cerut guvernului ca după primele două săptămâni de școală să facă o evaluare completă la nivel național (VIDEO)

Un articol de: Traian Avarvarei - 16 Sep 2020, 18:15
Klaus Iohannis: Am cerut guvernului ca după primele două săptămâni de școală să facă o evaluare completă la nivel național (VIDEO) Politică

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, în ziua în care s-au raportat cele mai multe cazuri noi de Covid-19, că le-a cerut tuturor primarilor, președinților consiliilor județene și inspectorilor să soluționeze cu prioritate problemele din școli.

 

 

Klaus Ioahnnis : Nu peste tot școlile au beneficiat de resursele necesare

 

 

‘Au reînceput școlile, multe cu prezența fizică a copiilor. Nu peste tot școlile au beneficiat de resursele necesare. Fac un apel la directori să se adreseze fără rezerve atât autorităților locale, cât și inspectoratelor, cerându-le toate resursele de care au nevoie și clarificările necesare’, a spus președintele.

Iohannis a cerut Guvernului ca după primele două săptămâni de școală să facă o evaluare completă la nivel național, ‘cu vulnerabilitățile și soluțiile necesare.’

De asemenea, acesta precizat că a promulgat și legea care deblochează angajările de medici și asistenți medicali în școli.

‘În sprijinul școlilor am promulgat azi legea prin care se deblochează angajaările pentru posturile nedidactice, medici’, a precizat șeful statului.

ULTIMA ORĂ! Nicușor Dan îşi începe mandatul în FORȚĂ! Iată primii doi oameni pe care-i DĂ AFARĂ!

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

 

 

Ministerul Sănătăţii va suplimenta, până la finalul anului, personalul medical din unităţile şcolare

 

 

 

Ministerul Sănătăţii anunţă că va suplimenta, până la finalul anului, personalul medical din unităţile şcolare, cu peste 260 de medici şcolari, peste 500 de asistenţi medicali, dar şi 109 medici dentişti.

”Ministerul Sănătăţii are în vedere creşterea bugetului pentru reţeaua de asistenţă medicală şcolară în vederea completării necesarului de personal medical din cabinetele medicale de medicină generală şi stomatologică ce funcţionează în cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar şi universitar de stat. (...) Până la sfarsitul anului, Ministerul Sănătății va identifica resursele financiare pentru suplimentarea unui număr de 264 posturi medici școlari, 534 posturi asistenti medicali pentru cabinete scolare, 109 posturi medici dentisti, 145 posturi asistenti medicali pentru cabinete stomatologice”, anunţă MInisterul, joi, într-un comunicat de presă.

De aceste fonduri vor beneficia autorităţile locale pentru plata medicilor și asistenților școlari care vor ocupa noile posturi.

În prezent, la nivel naţional, 1.302 medici (788 cu specialitatea medicină generală şi 514 cu specialitatea stomatologie) şi 3.630 de asistenţi medicali (3262 cu specialitatea medicină generală şi 368 cu specialitatea stomatologie) asigură servicii medicale în cabinetele de medicină şcolară.

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis