Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Klaus Iohannis: Am primit asigurări din partea premierului Cameron că românii vor putea să rămână și să muncească în Marea Britanie (VIDEO)

Klaus Iohannis: Am primit asigurări din partea premierului Cameron că românii vor putea să rămână și să muncească în Marea Britanie (VIDEO)

Un articol de: - 29 Iun 2016, 11:53
Klaus Iohannis: Am primit asigurări din partea premierului Cameron că românii vor putea să rămână și să muncească în Marea Britanie (VIDEO) Politică

Prezent în a doua zi a Consiliului European de la Bruxelles, președintele Klaus Iohannis a declarat presei: "Am primit asigurări de la premierul Cameron, în numele Marii Britanii, nu în nume personal, că românii vor putea să rămână, vor putea să muncească și și-a cerut scuze pentru incidentele care au avut loc acolo."

"Mesajul României este unul foarte simplu, trebuie să avem grijă să intrăm bine pregatiți în negocieri, și noi vrem să fim bine pregatiți. Este nevoie de un pic de răbdare, de calm și de multă luciditate, nu trebuie să intrăm în această discuție emoționali, ci trebuie să intrăm lucizi, pragmatici, iar pentru noi sunt foarte multe mize și suntem hotărâți să ne negociem poziția foarte bine, în primul rând, sigur, poziția românilor care lucrează și trăiesc în Marea Britanie"

Președintele a afirmat că David Cameron a spus clar că Marea Britanie va respecta referendumul și se va proceda atunci când toată lumea este pregătita la negocierea ieșirii, dar că această chestiune va cădea în sarcina următorului premier. În consecință nu va veni o notificare de la britanici până în toamnă și nu există ceva de negociat acum. "Este, din păcate, foarte clar că nimeni nu a avut un plan B. Acest lucru ne arată că toţi s-au aşteptat să se voteze pentru Remain şi au fost surprinşi de rezultat. Chiar premierul Cameron ne-a confirmat că tabăra Leave nu are niciun plan concret", a subliniat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: Am primit asigurări din partea premierului Cameron că românii vor putea să rămână și să muncească

 

Citeşte mai multe despre:   Marea Britanie,   Uniunea Europeana,   Consiliul European,   Uniunea Europeana