Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Klaus Iohannis: Am spus de la început că este cinică și iresponsabilă depunerea unei moțiuni de cenzură. Sper ca pesediștii să ia în serios această lecție

Klaus Iohannis: Am spus de la început că este cinică și iresponsabilă depunerea unei moțiuni de cenzură. Sper ca pesediștii să ia în serios această lecție

Un articol de: Irina Mina - 02 Sep 2020, 18:42
Klaus Iohannis: Am spus de la început că este cinică și iresponsabilă depunerea unei moțiuni de cenzură. Sper ca pesediștii să ia în serios această lecție Captură B1 TV Politică

Klaus Iohannis a declarat miercuri, într-o conferință de presă, că a spus încă de la început că depunerea unei moțiuni de cenzură este cinică și iresponsabilă și se întreabă, după eșecul acesteia, ”cui i-a folosit toată această discuție politicianistă a PSD”.

 

Klaus Iohannis, despre moțiunea de cenzură:  Sper ca pesediștii să ia în serios această lecție. PSD nu își poate stăpâni setea de putere

 

”Am asistat luni la o situație care a frizat ridicolul în Parlamentul României.  Timp de mai multe zeci de minute s-a așteptat întrunirea cvorumului necesar pentru dezbaterea și votarea acelei moțiuni de cenzură neavenite. Cu alte cuvinte, chiar cei care au inițiat această moțiune nu au fost în stare să asigure prezența în sală a propriilor parlamentari. Am spus de la început că este cinică și iresponsabilă depunerea unei moțiuni de cenzură într-un moment în care toate eforturile trebuie canalizate pentru combaterea pandemiei și cu puține luni înainte de alegerile parlamentare la termen. Acum, după eșecul previzibil și lamentabil de luni, mă întreb cui i-a folosit toată această discuție politicianistă a PSD, care pur și simplu nu își poate stăpâni setea de putere”, a declarat președintele României.

Acesta a adăugat că speră ca ”pesediștii să ia foarte în serios această lecție și să înțeleagă că în România politica nu se mai poate face așa cum continuă ei să o facă de ani de zile, urmărind doar mizele mărunte de partid”.

 

PSD nu a reuşit să strângă cvorum de şedinţă pentru moţiunea de cenzură

 

Amintm că Partidul Social Democrat nu a reuşit să strângă cvorum de şedinţă pentru moţiunea de cenzură, după ce, în sală, au fost doar 226 de parlamentari, în condiţiile în care numărul minim era de 233.

Astfel că, moţiunea de cenzură nu a mai fost votată.Lovitură grea pentru Diana Șoșoacă! Ar putea fi închis

Ulterior, premierul României Ludovic Orban a afirmat că „în ceea ce ne privește ca Guvern, considerăm că ceea ce s-a întâmplat astăzi este extrem de benefic pentru România”.

”În 30 de ani, nimeni nu a mai depus o moțiune de cenzură în vacanța parlamentară. Mai mult decât atât, e o moțiune de cenzură care nu e numai într-o sesiune extraordinară – a fost depusă într-o sesiune extraordinară, a fost citită în altă sesiune extraordinară, s-a încercat dezbaterea și votarea în sesiunea extraordinară prelungită până la 31 august. Din punctul meu de vedere, este consumată în momentul de față”, a declarat el.

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   motiune de cenzura