Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Klaus Iohannis, atac la adresa guvernului: Au adoptat o nouă măsura care "seamănă izbitor cu OUG 13"

Klaus Iohannis, atac la adresa guvernului: Au adoptat o nouă măsura care "seamănă izbitor cu OUG 13"

Un articol de: - 03 Mai 2017, 15:13
Klaus Iohannis, atac la adresa guvernului: Au adoptat o nouă măsura care "seamănă izbitor cu OUG 13" Politică

Președintele Klaus Iohannis a lansat miercuri de la Suceava un atac la adresa guvernului și a premierul Sorin Grindeanu pe care i-au acuzat că a schimbat procedura de numire a șefilor ANCOM prin ordonanță de urgență într-un mod care "seamănă izbitor cu OUG 13", celebra ordonanță de modificare a codurilor penale care au dus la proteste de mare amploare.

"Dacă acum PSD vrea să schimbe toate legile în care apare preşedintele ca să ne arate că face jocul, nu mi se pare demersul nici cel mai urgent, nici cel mai oportun”, a spus precizat Klaus Iohannis, conform Gândul.

Ordonanța de urgență, despre care a vorbit Klaus Iohannis, a intrat în vigoarea marți și prevede excluderea președintelui din procedura de numire a conducerii ANCOM (Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii)

"Conducerea ANCOM este asigurată de un preşedinte şi doi vicepreşedinţi, nuniţi pe baza propunerii Guvernului de către cele două camere ale Parlamentului, reunite în şedinţă comună, cu votul majorităţii senatorilor şi deputaţiloe prezenţi”, arată noul articol introdus în lege.

Această decizie a guvernului a fost aspru criticată și de Administrația Prezidențială prin vocea purtătoarei de cuvânt, Mădălina Dobrovolschi, care a denunțat modul "netransparent" în care a "răsărit" ordonanța pe ordinea suplimentară de zi a şedinţei executivului.

„Decizia luată de guvern ieri prin ordonanţă de urgenţă de a modifica procedura de numire a conducerii ANCOM. Dacă guvernul şi-ar fi dorit să rezolve această situaţie printr-o formulă urgentă, avea şi instrumentele, avea şi timpul la dispoziţie pentru că, până la urmă, această instituţie nu are conducere de ceva luni, deci exista posibilitatea ca situaţia să fie rezolvată prin folosira legislaţiei în vigoare, prin simplul fapt al numirii altor persoane pentru locurile vacante”, a declarat purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale Mădălina Dobrovolschi.

Dobrovolschi a mai spus că metoda este una „netransparentă”, folosită ”din nou” de către executiv.

„Recurgerea la ordonanţă de urgenţă, care a fost înscrisă pe ordinea de zi suplimentară se constituie într-un alt semnal îngrijotător în legătură cu modul netransparent în care acţionează guvernul. Mai mult decât atât, această ordonanţă purşi simplu a răsărit pe ordinea de zi a guvernului, ordinea de zi suplimentară, care este o metoda netransparentă folosită din nou de acest guvern. Guvernul trebuie să înţeleagă că transparenţa, predictibilitatea, modul în care se adoptă aceste acte normative sunt esenţiale pentru abordarea pe care o au faţă de actul responsabil de guvernare şi faţă de cetăţenii acestei ţări. Respectarea Constituţiei este obligatorie pentru toate instituţiile statului, iar acest fapt este unul îngrijorător”, a mai spus Dobrovolschi.

Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv cine vede de ce

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   Guvernul Romaniei,   oug 13,   critici,   Sorin Grindeanu,   ordonanta de urgenta