Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Klaus Iohannis: Datele ne arată că avem motive pentru un optimism moderat / Campania de vaccinare trebuie să fie un succes și, ca atare, este o chestiune de securitate națională

Klaus Iohannis: Datele ne arată că avem motive pentru un optimism moderat / Campania de vaccinare trebuie să fie un succes și, ca atare, este o chestiune de securitate națională

Un articol de: George Lupu - 20 Noi 2020, 15:30
Klaus Iohannis: Datele ne arată că avem motive pentru un optimism moderat / Campania de vaccinare trebuie să fie un succes și, ca atare, este o chestiune de securitate națională sursa foto: presidency Politică

Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri că, în urma ultimului bilanț, avem motive de un optimist moderat, având în vedere că nu a crescut numărul de cazuri față de zilele anterioare, semn că măsurile luate de autorități au început să dea roade.  Acesta a precizat că vom avea o evoluție și mai favorabilă dacă vor fi respectate măsurile de către cetățeni.

De asemenea, șeful statului a precizat că vaccinarea este o chestiune de securitate națională, prin urmare va avea loc luni o ședință în care se va discuta acest subiect cu  ministrul Apărării, ministrul de Interne și ministrul Sănătății:

"În ce privește pandemia de COVID-19, câteva chestiuni foarte importante. Datele de astăzi ne arată că avem motive pentru un optimism moderat - moderat. Vedem că nu a crescut numărul de cazuri față de zilele anterioare și cred că se confirmă ceea ce spun de câteva zile încoace, că, în ceea ce privește numărul de cazuri noi, ne situăm pe un platou. Tot astăzi am putut să observăm că numărul persoanelor vindecate este aproximativ egal cu numărul persoanelor care, din păcate, au fost detectate cu această boală. Să vedem dacă, în zilele următoare, acest trend se confirmă. Putem să spunem însă deja că măsurile care au fost luate de autorități au fost măsurile corecte, au fost măsurile adecvate.

Însă – spun optimism moderat – lucrurile vor arăta și mai bine dacă avem răbdare și dacă respectăm în continuare cu sfințenie aceste măsuri. Dacă o facem, atunci peste o săptămână, două, vom putea să avem rezultate care arată o îmbunătățire netă a situației.

În chestiunea vaccinării, după părerea mea, campania de vaccinare trebuie să fie un succes și, ca atare, campania de vaccinare este o chestiune de securitate națională. Pentru asta, am convocat o întâlnire, o ședință, pentru luni, ședință la care vor participa, în afară de mine, ministrul Apărării, ministrul de Interne și ministrul Sănătății și vom clarifica toate aspectele care țin de campania de vaccinare ca și chestiune de securitate națională".

 

 

A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   vaccinare,   COVID-19