Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Klaus Iohannis: Cred că PNL va câștiga alegerile. După parlamentare, mă aștept la un guvern format în jurul liberalilor / PSD, o singură preocupare – să tragă frâna de mână la măsurile juste propuse de Guvern (VIDEO)

Klaus Iohannis: Cred că PNL va câștiga alegerile. După parlamentare, mă aștept la un guvern format în jurul liberalilor / PSD, o singură preocupare – să tragă frâna de mână la măsurile juste propuse de Guvern (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 10 Noi 2020, 20:48
Klaus Iohannis: Cred că PNL va câștiga alegerile. După parlamentare, mă aștept la un guvern format în jurul liberalilor / PSD, o singură preocupare – să tragă frâna de mână la măsurile juste propuse de Guvern (VIDEO) Foto: Inquam Photos / George Călin Politică

Președintele României, Klaus Iohannis, a subliniat că se așteaptă ca PNL să rămână la guvernanare și după alegerile parlamentare. Într-o conferință de presă, marți seară, șeful statului a subliniat că este de părere că liberalii vor câștiga alegerile și, alături de „alte partide democratice”, se va creiona o majoritate în Parlament „pentru a păstra PSD în afara deciziei politice”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Președintele Klaus Iohannis: „După alegeri, mă aștept la un guvern care să fie format în jurul PNL”

 

Întrebat dacă este de părere că, pe fondul pandemiei de COVID-19 și a restricțiilor introduse în consecință, PNL ar putea pierde procente la alegerile parlamentare sau chiar scrutinul, având în vedere că, tradițional, un partid care gestionează o criză scade la nivel de popularitate, președintele Klaus Iohannis a răspuns: „Sincer, nu cred că Partidul Național Liberal va pierde alegerile. Eu cred că va câștiga alegerile și, împreună cu alte partide democratice, va genera o majoritate în Parlament pentru a păstra PSD în afara deciziei politice. Vedem aproape zilnic, mai nou, că PSD are o singură preocupare – să tragă frâna de mână în Parlament la toate măsurile propuse de Guvern, care sunt juste și binevenite și asta nu constat numai eu, constată și, de exemplu, agențiile de rating, partenerii internaționali și așa mai departe. Pe de altă parte, suntem în pandemia prin care trebuie să trecem, iar guvernul a fost ales ca să gestioneze treburile publice și trebuie să le gestioneze. Indiferent cât de popular sau nepopular devii prin măsurile care sunt bune, trebuie luate, fiindcă pe primul loc nu sunt sondajele, ci pe primul loc sunt românii și sănătatea lor”.

Întrebat dacă se așteaptă tot la un guvern format în jurul PNL și după alegerile parlamentare, șeful statului a subliniat: „Da, după alegeri, mă aștept la un guvern care să fie format în jurul PNL, o nouă majoritate care permite gestionarea eficientă a crizei și a reconstrucției de după”.

În aceeași conferință de presă, președintele Klaus Iohannis a declarat că „acum în România avem două probleme grave”, și anume una de sănătate publică, „care este pandemia”, și o alta „politică”, în condițiile în care Parlamentul este „dominat de un PSD care și-a pierdut orice legitimitate”.

„Din nefericire, acum în România avem două probleme grave. Una de sănătate publică, care este pandemia, și cu această pandemie ne confruntăm de aproape un an de zile, însă între timp am învățat multe despre acest virus, între timp știm ce măsuri se pot lua pentru a încetini răspândirea acestui virus, însă în continuare pandemia rămâne o mare problemă și ea va fi rezolvată doar atunci când vom avea un vaccin, numai că nu știm când va fi momentul acesta. (...) În același timp avem și o problemă politică. Avem un Parlament care este dominat de un PSD care și-a pierdut orice legitimitate și Guvernul, într-o parte, se luptă pentru a ține lucrurile sub control. Pe de cealaltă parte, PSD, în Parlament, trage permanent frâna de mână și lucrurile nu pot să fie mișcate așa cum își doresc românii în acest moment. Românii își doresc să avem un parlament legitim”, a spus Klaus Iohannis.

După 9 ani de căsnicie, au găsit un cadou nedesfăcut. Este IREAL ce au descoperit. Totul s-a schimbat din acel moment

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis