Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Klaus Iohannis: Cred că referendumul va trece. Români, nu irosiți dreptul la vot. Mergeți și votați! (VIDEO)

Klaus Iohannis: Cred că referendumul va trece. Români, nu irosiți dreptul la vot. Mergeți și votați! (VIDEO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 22 Mai 2019, 17:45
Foto: presidency.ro Politică

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că în opinia sa, referendumul din 26 mai va fi validat. 

Întrebat de reporteri cine va deconta un eventual eșec al referendumului, șeful statului a răspuns: ”Asta vom vedea, ce rezultat vom avea și atunci vom discuta. Este o întrebare pe care să o păstrăm pentru după referendum. Eu, deocamdată, cred că referendumul va fi validat. (...) Este tipicul PSD de a lucra cu dublă măsură, cu un mesaj pe de o parte ca să pară democrați, pe de cealaltă parte, prin spate, umblă să îi descurajeze pe români. Ne-am obișnuit. Pe de-o parte, unii dintre cei menționați merg la Bruxelles și se laudă că sunt pro-europeni, pe de altă parte, în campania pentru europarlamentare, arată că Uniunea Europeană nu este pentru noi, că nu este bine cu ei, deci tot felul de acțiuni duplicitare ale PSD și aceasta de descurajare a unui referendum este cea mai jalnică.”. 

De asemenea, șeful statului i-a îndemnat pe români să meargă la vot pe 26 mai pentru a-și exprima opțiunea electorală atât la alegerile europarlamentare, cât și la referedum. 

”Românii nu trebuie să se teamă, românii nu trebuie să se teamă să meargă la vot, să voteze la referendum și la europarlamentare. Și dacă vor românii să știe de ce vor fi feriți dacă votează, să se uite la ce s-a întâmplat în campanie în țară. La Topoloveni, simpli demonstranți, oameni care nu sunt de acord cu Dragnea și îi înțeleg foarte bine, au fost pur și simplu arestați pe loc, duși la poliție. Târgoviște, oraș frumos, cetate de scaun, a fost închis orașul, fiindcă PSD-iștii au vrut în liniște să își facă campania electorală. Dreptul la vot este un drept câștigat de români în Decembrie `89 prin sacrificiul suprem. Și vă spun, români, nu irosiți dreptul la vot, mergeți, votați, nu vă poate lua nimeni acest drept. Nu vă temeți, fiindcă dreptul la vot este al vostru! Și pe 26 mai puterea este la voi! Mergeți și decideți! Nu-i lăsați pe alții, nu lăsați PSD să decidă în locul vostru! ”, a mai spus Klaus Iohannis.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   alegeri europarlamentare