Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Iohannis: PSD și ALDE au modificat Codul Fiscal de mai multe ori decât zile a avut anul 2018. E o contraperformanță rarisimă! / Ele au sacrificat dezvoltarea țării și n-au avut decât o grijă - Să lupte cu Justiția (VIDEO)

Iohannis: PSD și ALDE au modificat Codul Fiscal de mai multe ori decât zile a avut anul 2018. E o contraperformanță rarisimă! / Ele au sacrificat dezvoltarea țării și n-au avut decât o grijă - Să lupte cu Justiția (VIDEO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 12 Iun 2019, 10:18
Iohannis: PSD și ALDE au modificat Codul Fiscal de mai multe ori decât zile a avut anul 2018. E o contraperformanță rarisimă! / Ele au sacrificat dezvoltarea țării și n-au avut decât o grijă - Să lupte cu Justiția (VIDEO) Foto: Captură B1 TV Politică

Klaus Iohannis a acuzat din nou PSD și ALDE că au bulversat mediul de afaceri, și economia în general, prin măsurile hazardate și intempestive luate în domeniul fiscal. Președintele a mai susținut că aceste două partide nu și-au respectat promisiunile și, în loc să se ocupe de investiții, au avut grijă să lupte cu justiția.

”În celebrul program de guvernare, pe hârtie apar sute de kilometri de autostradă, investiții în școli și spitale. Dar acestea au rămas doar promisiuni. În schimb, nu există în program nicio referire la sutele de modificări din legislația fiscală, care au afectat economia și au dat peste cap planurile de afaceri. Codul Fiscal a fost modificat de mai multe ori decât zile a avut anul trecut. E o contraperformanță rarisimă!

Partidul de guvernământ a neglijat total investițiile, în favoarea unei politici a efectelor pe termen scurt, ceea ce ne va costa pe toți. 

Lipsa predictibilității și responsabilității la nivelul decidenților a afectat profund calitatea mediului investițional. Nimic nu e mai periculos pentru economie decât lipsa încrederii, deoarece reduce apetitul de a investi.

PSD și ALDE au luat măsuri hazardate și intempestive, care au bulversat mediul de afaceri”, a declarat Klaus Iohannis.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Șeful statului a mai susținut că Ordonanța de Urgență 114, care a fost un ”accident de decizie”, arată ”calitatea deplorabilă a guvernării actuale”. 

”Investitorii și angajatorii privați resimt acut nevoia de modernizare și dezvoltarea infrastructurii. Mă refer la tot ce înseamnă un standard de viață modern: școli, spitale, infrastructură digitală, energetică, rutieră, aeroporturi. În schimb, guvernele care s-au perindat în ultimii ani au avut o singură mare grijă: să lupte cu Justiția și să-și subordoneze Justiția. Au sacriticat dezvoltarea României pe termen lung, iar cea mai elocventă dovadă că nu le pasă de nevoile românilor e neglijarea investițiilor din fondurile europene”, a continuat șeful statului.Păcat! O mare personalitate mondială a murit! L-au găsit fără suflare, în închisoare!

Klaus Iohannis a mai spus că această creștere economică despre care tot vorbesc PSD și ALDE este doar o ”amăgire”, căci ea ascunde mai multe dezechilibre și deficite, volatilitate și incertitudine, creșteri de prețuri, inflație. 

”Politica bazată pe împrumuturi pe termen lung, pentru a finanța cheltuieli curente, nu face decât să transferă în viitor nota de plată a unei guvernări dezastruoase.

Vă amintiți că am retrimis bugetul spre reexaminare în Parlament. Între timp, vulnerabilitățile se adâncesc. Vedeți, de exemplu, situația bugetară la nivelul administrațiilor publice, care încep să explice cum stau problemele

Solicit Guvernului să ia măsuri rapide de consolidare a finanțelor publice și de colectare a veniturilor bugetare”, a continuat președintele Iohannis.

Klaus Iohannis a criticat Guvernul și pentru faptul că ignoră partenerii sociali atunci când ia decizii: ”Trebuie să asigurăm cadrul implicării autentice și oneste a partenerilor sociali în dezbaterea și fundamentarea deciziilor guvernamentale. Actualmente, cadrul de dialog social denotă deficiențe, discreționarism și lipsă de respect față de partenerii sociali. O demonstrează multitudinea de acte normative neconstituționale, nefundamentate, nediscutate cu cei direct vizați, dar care ajung să producă efecte distructive majore în economie. Îmi doresc ca deciziile guvernamentale să nu mai trateze mediul de afaceri ca subiect pasiv, obligat doar să se conformeze, fără suportul instituțional de a spune dacă și unde se greșește și de a cere măsuri discutate și fundamentate.
 

 

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   PSD,   alde_1