Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Klaus Iohannis: Solicit public DEMISIA premierului Viorica Dăncilă. Nu face faţă funcţiei de prim-ministru (VIDEO)

Klaus Iohannis: Solicit public DEMISIA premierului Viorica Dăncilă. Nu face faţă funcţiei de prim-ministru (VIDEO)

Un articol de: - 27 Apr 2018, 11:12
Klaus Iohannis: Solicit public DEMISIA premierului Viorica Dăncilă. Nu face faţă funcţiei de prim-ministru (VIDEO) Politică

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut public vineri demisia premierului Viorica Dăncilă, afirmând că această nu face faţă funcţiei de prim-ministru şi drept urmare îi retrage sprijinul acordat la învestire. Şeful statului a afirmat că premierul nu îşi îndeplineşte jurământul de investire ci execută ordinele primite de la partid.

"Pe 29 ianuarie 2018, doamna Dăncilă jura să respecte Constituția, legile țării. Înseamnă nu doar că se respectă și pricipiul colaborării loiale, se respectă deciziile Curții Constituționale. Doamna Dăncilă a preferat să executele ordinele de la partid. Eu retrag doamnei Dăncilă sprijinul acordat. Doamna Dăncilă nu face față poziției de prim-ministru al Romaniei și transformă guvernul într-o vulnerabilitate pentru România, de aceea solicit public demisia doamnei Dăncilă", a afirmat Iohannis.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Preşedintele a criticat-o pe Viorica Dăncilă atât pentru refuzul de a se prezenta la mediere dintre Guvern şi pentru memorandumul privind mutarea ambasadei României din Israel.

"Politicile BNR și ale Guvernului este de dorit să fie corelate, discutate. Am dorit să mediez, dar doamna Dăncilă nu a înțeles acest lucru", a afirmat Iohannis.

"Președintele trebuia consultat în legătură cu memorandumul secret (privind mutarea ambasadei la Ierusalim, n.r.). Pe 29 ianuarie 2018, doamna Dăncilă jura să respecte Constituția, legile țării. Înseamnă nu doar că se respectă și pricipiul colaborării loiale, se respectă deciziile Curții Constituționale. Doamna Dăncilă a preferat să executele ordinele de la partid", a mai acuzat preşedintele.

Citeşte mai multe despre:   Viorica Dancila,   Klaus Iohannis