Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Klaus Iohannis, despre 'afacerile' medicului Virgil Musta: 'Dacă există o incompatibilitate, atunci ea trebuie găsită și certificată de autorități' (VIDEO)

Klaus Iohannis, despre 'afacerile' medicului Virgil Musta: 'Dacă există o incompatibilitate, atunci ea trebuie găsită și certificată de autorități' (VIDEO)

Un articol de: Traian Avarvarei - 28 Oct 2020, 19:02
Klaus Iohannis, despre 'afacerile' medicului Virgil Musta: 'Dacă există o incompatibilitate, atunci ea trebuie găsită și certificată de autorități' (VIDEO) foto: Facebook Politică

Medicul Virgil Musta, apreciat ca fiind unul dintre comunicatorii de succes din România în ceea ce privește pandemia de coronavirus, este acuzat că ar câștiga bani din testările pentru depistarea COVID-19, prin intermediul unei clinici private.

Mai exact șeful secției Boli Infecțioase din cadrul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara este și acționar la o clinică privată, unde se recoltează probe pentru Covid-19, dar analizele se prelucrează la spital, pe banii statului, a explicat avocatul Gheorghe Piperea în cadrul emisiunii „Se întâmplă acum” de pe B1 TV.

În acest context, președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri seară, că instituțiile în drept trebuie să investigheze acest caz.

 

 

Klaus Iohannis, despre suspiciunile care planează asupra medicului Virgil Musta

 

 

Întrebat care este opinia sa cu privire la medicul Virgil Musta, șeful secției Boli Infecțioase din cadrul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara și acționar la o clinică privată, și care, potrivit Libertatea ia bani oamenilor pentru teste, dar le prelucrează la spitalul de stat, Klaus Iohannis a precizat: „Dacă există o incompatibilitate, ea trebuie găsită de instituțiile în drept. Dacă aveți probe sau suspiciuni, vă încurajez să le dați mai departe.”

Potrivit jurnaliștilor de la Libertatea, niciuna dintre instituții nu a făcut public contractul.

A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

 

Ce a spus dr. Musta când i s-a cerut contractul de teste COVID dintre clinica lui privată și spitalul public unde e șef de secție

 

 

 

Virgil Musta ocupă simultan mai multe funcții.

La stat: Șef de secție la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara. Medic infecționist la același spital de stat. Purtător de cuvânt al spitalului de stat.

La privat: Acționar al clinicii private Profilaxis. Medic în cadrul clinicii private. (Fost) purtător de cuvânt al clinicii private (în interviul de mai jos, el spune că, deși pe site figurează cu această poziție, de fapt, a renunțat la ea).

Avocatul Gheorghe Piperea a dezvăluit pentru B1 TV că la clinica privată a lui Virgil Musta se fac teste COVID, care sunt prelucrate la spitalul de stat unde Musta este șef de secție.

Piperea a mai susținut, pentru B1 TV, că a primit mesaje de la mai multe persoane care și-au făcut teste pentru coronavirus, acestea susținând că au dat 300 de lei pe test, dar spitalul le-a tăiat chitanță numai pe 50 de lei, iar restul banilor s-au dus la policlinica privată. Avocatul a dat de înțeles că astfel de afaceri explică interesul unor medici de a apărea la televizor și a băga groaza în populație.

În replică, medicul Virgil Musta a declarat că face totul conform legii și l-a invitat pe Gheorghe Piperea la o discuție chiar în zona COVID a spitalului ”Victor Babeș”.

Eu nu-l cunosc pe dl avocat și nici nu știu ce interese ascunse are. Eu știu că e unul dintre personajele pe care le deranjează atitudinea mea de a ajuta pacienții și a încerca să salvăm pacienții de la îmbolnăvirea cu acest virus, dar nu e nimic ilegal și poate să fie verificat. Eu nu am ce să-mi reproșez, totul e legal și corect”, a declarat medicul Virgil Musta, pentru B1 TV.

Întrebat de moderatorul B1 TV Tudor Barbu dacă el sau familia sa sunt implicați ca proprietari sau acționari în această policlinică, Musta a răspuns: „Eu nu sunt nici administrator, nici manager. Da, suntem acționari, dar legea permite”.

Citeşte mai multe despre:   Virgil Musta,   Klaus Iohannis,   teste COVID,   teste coronavirus