Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Klaus Iohannis, despre numirea lui Florin Iordache în fruntea Consiliului Legislativ: PSD-iștii găsesc mereu o cale să-și recompenseze servanții care au slujit cu obediență interesele obscure de partid. Sfidarea lor este intolerabilă (VIDEO)

Klaus Iohannis, despre numirea lui Florin Iordache în fruntea Consiliului Legislativ: PSD-iștii găsesc mereu o cale să-și recompenseze servanții care au slujit cu obediență interesele obscure de partid. Sfidarea lor este intolerabilă (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 21 Oct 2020, 18:13
Klaus Iohannis, despre numirea lui Florin Iordache în fruntea Consiliului Legislativ: PSD-iștii găsesc mereu o cale să-și recompenseze servanții care au slujit cu obediență interesele obscure de partid. Sfidarea lor este intolerabilă (VIDEO) Foto: presidency.ro Politică

Președintele Klaus Iohannis a avut, miercuri, o primă reacție cu privire la votul din Parlament prin care fostul ministru al Justiției, social-democratul Florin Iordache, a obținut funcția de președinte al Consiliului Legislativ. În conferința de presă pe care a susținut-o la Palatul Cotroceni, șeful statului i-a așcuzat pe cei de la PSD că ”găsesc mereu o cale să-și recompenseze servanții care au slujit cu obediență interesele obscure de partid”.

 

Klaus Iohannis, duoă alegerea lui Florin Iordache la conducerea Consiliului Legislativ: Sfidarea PSD-iștilor la adresa românilor este intolerabilă

 

”Nu mai departe de ziua de ieri, celebrul autor al Ordonanței 13, Florin Iordache a fost votat în Parlamentul României în funcția de președinte al Consiliului Legislativ. După cum ne-a obișnuit, în ultimii 30 de ani, PSD, în ciuda încercărilor disperate de a-și cosmetiza imaginea, rămâne același partid nereformat și toxic. PSD-iștii găsesc mereu o cale să-și recompenseze servanții care au slujit cu obediență interesele obscure de partid, oferindu-le funcții plătite generos din banii publici. Totul pentru ai lor, nimic pentru cetățeni. Sfidarea PSD-iștilor la adresa românilor este intolerabilă și lucrurile nu mai pot continua așa”, a declarat Klaus Iohannis.

 

Iohannis, despre votul din Parlament: A câștigat majoritatea toxică PSD-istă. Nu se poate continua în acest fel

 

Întrebat dacă nu ar fi fost o soluție ca parlamentarii liberali să nu asigure cvorumul la ședința de marți, în condițiile în care era suficient ca doar 10 aleși ai PNL să iasă din sală și ședința ar fi fost suspendată  și implicit, numirea lui Florin Iordache, Klaus Iohannis a răspuns: ”Da, ar fi fost o variantă bună, nu știu de ce nu au făcut-o, nu am discutat cu ei, președintele nu are atribuția să dea teme parlamentarilor cum să acționeze acolo. Nici nu am discutat cu PNL despre această speță, dar fiți sigură că la proxima ocazie voi pune această întrebare”.

PNL și USR se acuză reciproc în urma votului dat în Parlament, iar liberalii susțineau chiar că nu ar mai putea face alianță cu un partid care l-a susținut în această funcție pe Florin Iordache. Întrebat cum vede disputa dintre cele două formațiuni, în contextul apropierii alegerilor parlamentare și dacă este de părere că este amenințată o posibilă alianță, șeful statului a răspuns: ”Nu cred. Cred că această alegere a făcut să fie lumea atât de supărată încât încearcă să caute vinovați în loc să caute soluții. Ar fi ciudat dacă s-ar certa, dar în definitiv aici a câștigat majoritatea toxică PSD-istă și cred că între timp a devenit foarte clar pentru toată lumea că nu se poate continua în acest fel”.

Sora ei tocmai se mutase în casă nouă, când a făcut o descoperire înfiorătoare în pivniță. „Să fugă imediat de acolo!” (FOTO)

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Social-democratul Florin Iordache a devenit noul șef al Consiliului Legislativ după ce a obținut, marți, 185 de voturi ”pentru”, în ședința plenului reunit la Senatului și Camerei Deputaților. Potrivit unor surse politice, fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, ar fi câștigat la votul din Parlament dacă cei de la USR ar fi respectat înțelegerea cu PNL și l-ar fi susținut cu toții. La schimb, social-democrații l-au susținut pe George Edward Dircă, de la USR, pentru funcția de președinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ. 

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   Florin Iordache,   PSD,   Consiliul Legislativ