Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Klaus Iohannis, despre Paște: În noaptea de Înviere, restricțiile de circulație se ridică. Creștinii nu vor trebui să completeze declarații, vor merge pur și simplu la biserică (VIDEO)

Klaus Iohannis, despre Paște: În noaptea de Înviere, restricțiile de circulație se ridică. Creștinii nu vor trebui să completeze declarații, vor merge pur și simplu la biserică (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 21 Apr 2021, 13:31
Klaus Iohannis, despre Paște: În noaptea de Înviere, restricțiile de circulație se ridică. Creștinii nu vor trebui să completeze declarații, vor merge pur și simplu la biserică (VIDEO) Foto: presidency.ro Politică

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut mai multe precizări despre Paște, miercuri, și a reiterat că în noaptea de Înviere restricțiile de circulație se ridică, astfel că enoriașii vor putea participa la slujbe fără să completeze declarații pe proprie răspundere pentru a ieși din case. „Vor merge pur și simplu la biserică”, a precizat șeful statului.

Președintele, precizări despre Paște. Klaus Iohannis: „În noaptea de Înviere, restricțiile de circulație se ridică”

 

„Ne pregătim cu toții de marea sărbătoare a Învierii Domnului și vreau să ne pregătim foarte bine nu doar acasă, ci vreau să ne pregătim foarte bine în societate. Pot să vă spun de pe acum câteva lucruri certe, care au fost discutate împreună cu reprezentanții bisericilor, în special cu reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române. În noaptea de Înviere, restricțiile de circulație se ridică. Așadar, creștinii vor putea să participe la slujbele de Înviere. Nu vor trebui să completeze declarații, vor merge pur și simplu la biserică. Repet, în noaptea de Înviere fiecare creștin poate să meargă la biserică dacă dorește”, a declarat președintele Klaus Iohannis, miercuri, în marja vizitei efectuate la centrul mobil de vaccinare anti-COVID-19 din comuna Afumați, județul Ilfov, unde a vorbit și despre actualul context epidemiologic, dar și despre demiterea lui Vlad Voiculescu și situația din coaliție.

Biserica, spune el, „va organiza slujba așa cum este datina”.

„Nu ne amestecăm în felul în care vor fi organizate slujbele la biserică. Știm cu toții că prima parte a slujbei se ține afară, după care o parte intră în biserică. Creștinii merg la biserică să participe, să ia lumină, să ia Paștile. Eu îmi doresc – și așa vom organiza lucrurile – ca totul să se desfășoare în liniște și în bună rânduială. Aceste lucruri sunt deja prevăzute în Hotărârea de Guvern pentru starea de alertă care este acum în vigoare și nu vor exista modificări în aceste reglementări. Nu vor fi restricții suplimentare în noaptea de Înviere – dimpotrivă, în noaptea de Înviere vor fi mai puține restricții, fiindcă ne dorim ca oamenii să poată merge la biserică”, a adăugat președintele Klaus Iohannis.

 

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   restrictii anti-COVID-19,   Paște 2021