Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Klaus Iohannis, despre traseismul politic: Odată și odată trebuie să ne trezim și să facem ordine în această harababură parlamentară (VIDEO)

Klaus Iohannis, despre traseismul politic: Odată și odată trebuie să ne trezim și să facem ordine în această harababură parlamentară (VIDEO)

Un articol de: Traian Avarvarei - 21 Oct 2020, 18:31
Klaus Iohannis, despre traseismul politic: Odată și odată trebuie să ne trezim și să facem ordine în această harababură parlamentară (VIDEO) Politică

Se apropie alegrile parlamentare din 6 decembrie, iar dimensiunea reală a traseismului devine tot mai evidentă. Despre acest subiect a vorbit și Klaus Iohannis, miercuri, într-o conferință susținută la Palatul Cotroceni. Șeful statului a spus că trebuie să ne trezim să facem "ordine în această harababură parlamentară", însă, punctează faptul că " esența democrației dispare cu mandate imperative". 

Klaus Iohannis: Esența democrației dispare cu mandate imperative. Trebuie să facem ordine în harababura parlamentară


 

Întrebat dacă ia în calcul un mandat imperativ în viitoarea Constituție, președintele Iohannis a spus că ar dispărea ‘esența democrației’.

Șeful statului a precizat însă că va insista ca în viitoarea Constituție să se scrie despre interzicerea traseismului.

“Esența democrației dispare cu mandate imperative. Dar voi insista să scriem în viitoarea Constituție, dacă vom ajunge acolo, ceva despre interzicerea traseismului. Traseismul falsifică votul popular. Nu așa e gândit parlamentarismul. Odată și odată trebuie să ne trezim și să facem ordine în această harababură parlamentară”, a punctat Klaus Iohannis.

Întreg guvernul candidează la alegeri, cu două excepții, inclusiv miniștrii cu rol foarte important în pandemie. Întrebat dacă nu va fi afectată activitatea guvernamentală, Iohannis a precizat că “vine o perioadă dificilă.”

“Evident că pentru guvernanți vine o perioadă mai dificilă. dar mi se pare normal ca majoritatea membrilor unui guvern să fie parlamentari. altfel ajungem la un guvern de factură mai tehnică”,a spus șeful statului.

Au descoperit un aeroport părăsit în urmă cu 50 de ani. Au controlat toată zona şi au rămas uluiţi de ce au mai găsit

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

 

Klaus Iohannis, despre traseiștii trecuți la PNL: Sunt cazuri excepționale


 

Despre traseismul politic a vorbit președintele Iohannis și înainte de alegerile locale. Mai exact, în data de 9 septembrie, șeful statului a fost întrebat dacă „depesedizarea” se face prin transferul unor politicieni de la PSD la PNL.

„Sunt cazuri excepționale, mi-am exprimat opinia, o cunoașteți foarte bine și s-a cam terminat. Dacă ați observat cumva, s-a cam terminat. Puteți să presupuneți (n.r. că a discutat cu conducerea PNL), dar s-a cam terminat”, a declarat Klaus Iohannis.

Anterior, președintele a declarat că că deși le-a spus foștilor colegi liberali că nu este de acord cu traseismul, nu-i poate solicita unui lider de partid “pe cine să pună și pe cine să nu pună” pe listele pentru alegerile parlamentare.


 

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis