Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Klaus Iohannis, despre traseismul politic: 'PSD a patentat această practică. Asta nu înseamnă că sunt de acord. Terminatul acestei boli grave a politicii românești ține de alegător” (VIDEO)

Klaus Iohannis, despre traseismul politic: 'PSD a patentat această practică. Asta nu înseamnă că sunt de acord. Terminatul acestei boli grave a politicii românești ține de alegător” (VIDEO)

Un articol de: Traian Avarvarei - 26 Aug 2020, 19:08
Klaus Iohannis, despre traseismul politic: 'PSD a patentat această practică. Asta nu înseamnă că sunt de acord. Terminatul acestei boli grave a politicii românești ține de alegător” (VIDEO) Foto: presidency.ro Politică

Preşedintele Klaus Iohannis a reiterat, miercuri, că este împotriva traseismului politic, iar alegătorii vor fi cei care îi vor sancționa pe politicieni la alegerile care se apropie. Afirmația, făcută într-o conferință de presă susținută la Palatul Victoria, vine în contextul în care mai mulți membri de la ALDE sau PSD au trecut în barca liberalilor în ultima perioadă.

Totodată, șeful statului reamintește că PSD ‘patentat’ traseismul politic înaintea liberalilor și că, din păcate, nu s-a putut stopa acest fenomen prin lege.

 

 

Klaus Iohannis: Traseismul, o boală gravă a politicii românești

 

 

 

“Asta cu susținerea cred că putem să punem în paranteză, guvernul își face numirile așa cum crede. Că veni vorba de trasesm, fac și eu o remarcă. În ultima vreme majoritatea articolelor acuză PNL de traseism, dar patentul la traseism este la PSD. În 2014, PSD, cu foarte puțin timp înainte de alegeri, a legiferat prin OUG traseismul politic. Deci originea traseismului cvasi-legalizat se găsește în abordarea PSD. Cred că trebuie să ne reamintim aceste lucruri.

Asta nu înseamnă că sunt de acord cu traseimsul. Nu mi-am schimbat opinia. Sunt total împotrivă. Au existat încercări în anii trecuți pentru a opri traseimul prin lege, nu s-a reușit din motive legate de opiniile CCR, dar în continuare cred că traseismul e o boală gravă a politici românești și cu cât mai repede terminăm cu ea, cu atât mai binee. Terminatul ține de alegător”, a precizat Klaus Iohannis.

Carantină obligatorie pentru două săptămâni. CNSU a adoptat Hotărârea

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

 

Klaus Iohannis: Nu am girat aceste racolări de la PSD de către PNL, ba dimpotrivă

 

 

Nu este prima dată când șeful statului condamnă traseismul politic. În data de 19 august, Iohannis a declarat că nu este de acord cu racolarea politică unor membri PSD la PNL.

"Nu am girat aceste racolări, ba dimpotrivă. Și săptămâna trecută m-am exprimat clar, franc împotriva traseismului politic. Acea parte din întrebare mi se pare extrem de tendențioasă și chiar greșit exprimată. Eu nu am girat niciodată un traseism politic, nici nu am de gând să o fac. Eu sunt împotriva traseismului politic. Cei care au trecut de la un partid la altul nu trebuie să îmi explice mie de ce a făcut-o, eu nu am nicio autorittate să spun unui politician ce să facă. Fiecare dintre ei va trebui să explice propriului electorat de ce a trecut dintr-o parte în alta", a spus șeful statului.

Întrebat dacă a avut o discuție cu premierul Ludovic Orban pe subiectul primarilor racolați, Iohannis a menționat că nu poate interveni în deciziile unui partid politic, dar că el nu este de acord cu aceste practici.

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   PNL