Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Klaus Iohannis, după ce Ursula von der Leyen a intrat în autoizolare: Gândiți-vă cum ar fi fost dacă n-am fi avut mască sau dacă n-am fi păstrat distanța. Dragi români, respectați aceste reguli simple! (VIDEO)

Klaus Iohannis, după ce Ursula von der Leyen a intrat în autoizolare: Gândiți-vă cum ar fi fost dacă n-am fi avut mască sau dacă n-am fi păstrat distanța. Dragi români, respectați aceste reguli simple! (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 15 Oct 2020, 19:05
Klaus Iohannis, după ce Ursula von der Leyen a intrat în autoizolare: Gândiți-vă cum ar fi fost dacă n-am fi avut mască sau dacă n-am fi păstrat distanța. Dragi români, respectați aceste reguli simple! (VIDEO) foto: Inquam Photos / George Calin Politică

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut o declarație de presă, joi, în marja participării la reuniunea Consiliului European. Printre altele, șeful statului a vorbit despre situația Ursulei von der Leyen, care a intrat în autoizolare după ce un membru al staffului său a fost depistat cu COVID-19, și a precizat că, deși s-a salutat cu președinta Comisiei Europene la începutul ședinței, în cazul său „nu există niciun pericol”. „Gândiți-vă cum ar fi fost dacă n-aș fi avut mască, sau dacă doamna Președinte nu ar fi avut mască, sau dacă n-am fi păstrat distanța!”, a declarat el, subliniind din nou importanța regulilor de protecție sanitară.

Președintele Klaus Iohannis, după ce Ursula von der Leyen a intrat în autoizolare

 

„În final, o chestiune puțin mai particulară, legată de COVID-19. Din păcate, chiar astăzi Președinta Comisiei a intrat în autoizolare, după ce ne-am salutat la începutul ședinței. În cazul meu, nu există niciun pericol. Am păstrat distanța, am avut amândoi mască și doamna von der Leyen a fost testată negativ chiar în această dimineață. Însă, cu această ocazie, reiterez importanța extraordinară a măsurilor preventive. Gândiți-vă cum ar fi fost dacă n-aș fi avut mască, sau dacă doamna Președinte nu ar fi avut mască, sau dacă n-am fi păstrat distanța! Este evident că instrumentele de care dispunem pentru a îngrădi răspândirea acestei boli sunt, în esență, simple. Sunt la îndemâna noastră – este masca, este distanța, este igiena mâinilor și atunci suntem mult, mult mai siguri. La noi în țară, din păcate, și astăzi am fost foarte amărât când am citit că avem iarăși peste 4.000 de cazuri. Dragi români, respectați aceste reguli simple, pentru ca împreună să putem să îngrădim răspândirea acestei boli!”, a declarat președintele Klaus Iohannis, potrivit Administrației Prezidențiale.

 

Președinta Comisiei Europene a părăsit summitul UE la puțin timp de la începere, pentru a intra în autoizolare, după ce a aflat că un membru al staffului său a fost testat pozitiv pentru COVID-19. În timpul discuțiilor legate de Brexit, ea a scris pe Twitter: „Tocmai am fost informată că un membru al biroului meu principal a fost testat pozitiv pentru COVID-19 în această dimineață”.

„Eu am fost testată negativ”, a mai precizat președinta Comisiei Europene, adăugând că, „cu toate acestea, ca o măsură de precauție părăsesc imediat Consiliul European pentru a intra în autoizolare”.

Summitul Consiliului European de la Bruxelles se desfășoară față în față, cu măsuri suplimentare de prevenție, care presupun inclusiv interzicerea participării presei la eveniment, dar și limitarea numărului de membri din staff, astfel încât riscul de îmbolnăvire să fie cât mai mic. Reuniunea a continuat conform planurilor chiar și după plecarea președintei Comisiei Europene.

„Întâlnirea este în desfășurare”, a precizat un purtător de cuvânt al Consiliului European, potrivit Reuters.

Mircea Badea şi-a arătat WhatsApp-ul la televizor, iar oamenii N-AU PUTUT CREDE când au văzut ce are în conversaţii

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   Consiliul European,   Ursula von der Leyen