Klaus Iohannis: E extraordinar că avem, în România, mii și mii de voluntari care se implică în foarte multe activități. Tot despre implicare vorbim și mâine, când suntem chemați să ne implicăm cu toții, prin vot, pentru viitorul României (VIDEO)

Klaus Iohannis: E extraordinar că avem, în România, mii și mii de voluntari care se implică în foarte multe activități. Tot despre implicare vorbim și mâine, când suntem chemați să ne implicăm cu toții, prin vot, pentru viitorul României (VIDEO)
Foto: presidency.ro

Președintele României, Klaus Iohannis, s-a întâlnit sâmbătă cu voluntarii SMURD și studenți mediciniști voluntari, la Detașamentul de Pompieri „Mihai Vodă”, București. „Este un lucru extraordinar că avem, în România, mii și mii de voluntari care se implică în foarte, foarte multe activități”, a declarat șeful statului, care a subliniat că „tot despre implicare vorbim și mâine”, când „suntem chemați să ne implicăm cu toții, prin vot, pentru viitorul României”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Președintele Klaus Iohannis: „Mâine mergem cu toții la vot!”

„Am dorit, astăzi, să mă întâlnesc cu o echipă de tineri excepționali, cei care sunt în spatele meu. Sunt voluntari. Astăzi este Ziua Internațională a Voluntarului și țin să îi felicit și pe cei care sunt astăzi împreună cu mine aici, dar și pe cei care nu sunt astăzi aici. Este un lucru extraordinar că avem, în România, mii și mii de voluntari care se implică în foarte, foarte multe activități. Îi felicit pe toți astăzi, de Ziua Voluntarului, și îmi exprim toată aprecierea și gratitudinea pentru implicarea lor! Ei sunt exemple demne de urmat și chiar în aceste săptămâni și luni dificile de pandemie ajutorul lor a fost extrem de valoros. Tot despre implicare vorbim și mâine. Mâine suntem chemați să ne implicăm cu toții, prin vot, pentru viitorul României. Așadar, mâine mergem cu toții la vot! Vă mulțumesc, vă doresc o seară bună și multă sănătate!”, a declarat șeful statului.

Votul în străinătate a început deja. Câți români s-au prezentat la secțiile din diaspora până acum și ce a spus premierul Ludovic Orban

În străinătate, votarea pentru alegerile parlamentare a început încă de vineri seară, cu scrutinul debutând prin deschiderea secției din Auckland, Noua Zeelandă. Peste 70.000 de cetățeni ai României și-au exprimat opțiunea de vot peste hotarele țării (potrivit datelor centralizate de platforma AEP până la ora 17.45), dintre care21.329 sub forma unor voturi prin corespondență, iar48.687 prin prezența fizică în secțiile organizate în străinătate.

Prim-ministrul Ludovic Orban s-a deplasat la Ministerul Afacerilor Externe, sâmbătă, pentru a se „informa cu privire la modul de derulare al procedurii de votare în secțiile de vot din străinătate”.

„Am venit la Ministerul Afacerilor Externe pentru a mă informa cu privire la modul de derulare al procedurii de votare în secțiile de vot din străinătate. Este vorba de 748 de secții de votare, la 17.00 ora României s-au deschis și ultimele șapte secții de votare, de pe Coasta de Vest a Statelor Unite. Înceea ce privește constituirea și funcționarea Birourilor Eelectorale ale secțiilor de votare, toate birourile electorale sunt funcționale, chiar există o prezență importantă din partea reprezentanților partidelor, cele mai multe dintre ele funcționează cu numărul maxim de reprezentanți.Toatesecțiile sunt toate cu mijloacele de protecție sanitare care sunt prevăzute de lege. Până în prezent au votat până în 50.000 de cetățeni, îi așteptăm în continuare și în cursul zilei de astăzi și în cursul zilei de mâine”,a precizatLudovic Orban.

Urmăriți B1TV.ro și pe