Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Klaus Iohannis: „Eu nu vreau ca România post-pandemie să fie identică cu România dinaintea pandemiei. Am învățat mult, am suferit mult. Avem șansa să facem România mai bună” (VIDEO)

Klaus Iohannis: „Eu nu vreau ca România post-pandemie să fie identică cu România dinaintea pandemiei. Am învățat mult, am suferit mult. Avem șansa să facem România mai bună” (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 13 Mai 2021, 18:10
Klaus Iohannis: „Eu nu vreau ca România post-pandemie să fie identică cu România dinaintea pandemiei. Am învățat mult, am suferit mult. Avem șansa să facem România mai bună” (VIDEO) Foto: presidency.ro Politică

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că România post-pandemie nu trebuie să semene cu cea de dinaintea crizei sanitare. Nu trebuie să ne mulțumim doar cu atât. România post-pandemie trebuie să fie România în care școlile sunt mai sigure, sistemul sanitar e mai bun, salariile oamenilor mai mari și investițiile mai multe, a susținut șeful statului.

„Eu nu vreau ca România post-pandemie să fie identică cu România dinaintea pandemiei. Am învățat mult, am suferit mult. Avem șansa să facem România mai bună. 

România post-pandemie trebuie să fie România în care implementăm reformele, în care avem o dezvolatre susținută, în care avem investiții, facem sistemul sanitar mai bun, școlile mai sigure, în care se creează locuri de muncă, economia crește și, cred că putem spune, că România post-pandemică e România în care și salariile cresc și viața românilor devine mai bună”, a declarta președintele Klaus Iohannis.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Florin Cîțu, despre concluziile negocierilor de la Bruxelles pe tema PNRR

 

Declarațiile vin în contextul în care premierul Florin Cîțu și mai mulți miniștri s-au aflat zilele acestea la Bruxelles pentru a discuta cu oficialii europeni despre Planu Național de Redresare și Reziliență (PNRR) ce ar trebui să asigure revenirea economică post-pandemie de o manieră care să pună accent pe protejarea mediului și digitalizare.

„Despre ce s-a discutat la Bruxelles: În primul rând, România a fost acolo ca să ne asigurăm că suntem pe drumul cel bun cu PNRR. Vreau să fie un program care să fie aprobat în momentul în care va fi depus. Am prezentat Comisiei Europene obiectivele noastre în ceea ce privește reforma, cu privire la ceea ce privește economia și modul în care PNRR va susține în următoarea perioadă creșterea economică, dar și reformele. (...)Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea, ameninţată cu moartea de Liviu Dragnea!

Am asigurat preşedintele Comisiei Europene că acesta e Guvernul care va susţine reforme. Creştere economică peste media UE, reducerea deficitului bugetar. Am asigurat că rămânem pe strategia fiscal bugetară, reducerea deficitului am primit susţinere din partea vicepreşedintelui CE. E important ca această componentă PNRR să fie inclusă în strategia noastră. Are o componentă importantă de împrumuturi PNRR, componentă pe care foarte multe ţări nu şi-au asumat-o în întregime. Avem capacitatea să folosim banii. România va depune un PNRR cu toată suma 29,2 miliarde euro la Bruxelles”, a declarat Cîțu.

La rândul său, ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a detaliat reformele ce trebuie implementate.