Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Klaus Iohannis: Expulzarea unor diplomaţi ruşi nu se decide în Consiliul European

Klaus Iohannis: Expulzarea unor diplomaţi ruşi nu se decide în Consiliul European

Un articol de: - 23 Mar 2018, 16:34
Klaus Iohannis: Expulzarea unor diplomaţi ruşi nu se decide în Consiliul European Politică

Klaus Iohannis a menţionat că „expulzarea unor diplomaţi ruşi nu se decide în Consiliul European” fiind o „o chestiune de securitate naţională în fiecare dintre ţările membre”.

„Discuţia despre expulzarea diplomaţilor nu este una care se decide în Consiliul European. Aceasta este o chestiune de securitate naţională în fiecare dintre ţările membre şi unii dintre colegi au avut opinii asupra acestei chestiuni şi, ca urmare, mulţi dintre noi vom merge acasă şi vom continua această discuţie, în formatul constituţional adecvat, pentru a lua mai apoi o decizie”, a răspuns preşedintele, după ce a fost întrebat dacă se intenţionează expulzarea unor diplomaţi ruşi din Români. 

Iohannis a precizat că de îndată ce se va lua o decizie, „aceasta va fi făcută publică”, informează Hotnews.

„Toată lumea a fost de acord cu măsura rechemării ambasadorului european, adică al nostru al tuturor pentru consultări şi celelalte măsuri, inclusiv textul concluziilor a întrunit consens, deci nu majoritate, consens. Că nu ajungem într-o jumătate de oră la consens, sunt teme complicate, este după părerea mea mai degrabă un semnal bun decât un semnal negativ. Cum să ajungi în 28 la un consens pe o temă extrem de complicată într-o jumătate de oră? Nu este posibil şi aceste discuţii destul de lungi ne ajută să ne armonizăm punctele de vedere cu influenţe şi asupra altor dosare” a adăugat Klaus Iohannis

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   expulzare,   diplomat,   rus