Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Iohannis, întrebat de ce nu a sancționat ”abuzurile” din Justiție: Abaterile trebuie lămurite în CSM. Cum reclam de la politicieni să respecte independența justiției, asta trebuie să fie cu atât mai valabil pentru președinte (VIDEO)

Iohannis, întrebat de ce nu a sancționat ”abuzurile” din Justiție: Abaterile trebuie lămurite în CSM. Cum reclam de la politicieni să respecte independența justiției, asta trebuie să fie cu atât mai valabil pentru președinte (VIDEO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 19 Noi 2019, 19:57
Politică

Sunt un fan al independenței justiției și faptul că reclam de la politicieni să nu se atingă de independența justiției, atunci acest lucru trebuie să fie cu atât mai valabil pentru președintele României, a declarat Klaus Iohannis, marți seară, în cadrul unei dezbateri organizate la BCU.

Întrebat de jurnalistul Antena 3 Radu Tudor de ce nu a sancționat public ”abuzurile” făcute de anumiți magistrați și ”încălcările” legii și Constituției din sistemul judiciar, candidatul PNL la prezidențiale a răspuns: „Aș fi putut merge în CSM și să impun un punct de vedere, puteam face presiuni publice pe sistemul de justiție, dar eu chiar cred în independența justiției și în nevoia independenței justiției, așa că m-am abținut. Dacă în anumite abordări instituționale în sistemul de justiție au fost abateri, atunci ele trebuie lămurite în CSM, că așa spune Constituția, și fără președinte. Faptul că am dreptul să merg să iau parte nu înseamnă că am drept de vot, faptul că reclam de la politicieni să nu se atingă de independența justiției, atunci acest lucru trebuie să fie cu atât mai valabil pentru președintele României”.

„Sunt un fan al independenței justiției. Las entitățile care au drept constituțional să se ocupe de aceste chestiuni să se ocupe. Nu putem pune în balanță drepturile omului contra independenței justiției. Trebuie apărate ambele cu tot ce avem la dispoziție în Constituție”, a mai precizat Klaus Iohannis.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   PNL
 
Loading...