Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Klaus Iohannis, întrebat dacă Giorgiana Hosu ar trebui să demisioneze de la șefia DIICOT: Sunt convins că speța va fi analizată de CSM și vom primi de acolo un răspuns autorizat (VIDEO)

Klaus Iohannis, întrebat dacă Giorgiana Hosu ar trebui să demisioneze de la șefia DIICOT: Sunt convins că speța va fi analizată de CSM și vom primi de acolo un răspuns autorizat (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 02 Sep 2020, 19:12
Klaus Iohannis, întrebat dacă Giorgiana Hosu ar trebui să demisioneze de la șefia DIICOT: Sunt convins că speța va fi analizată de CSM și vom primi de acolo un răspuns autorizat (VIDEO) Politică

Președintele României, Klaus Iohannis, a afirmat că este „convins” că speța Giorgianei Hosu, al cărei soț este inculpat într-un dosar de corupție, va fi analizată la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) „și o să primim de acolo un răspuns autorizat”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.


 

Președintele Klaus Iohannis, despre speța Giorgianei Hosu, procurorul-șef DIICOT


 

Șeful statului a susținut o conferință de presă, miercuri, la Palatul Cotroceni, ocazie cu care a fost întrebat dacă nu cumva Giorgiana Hosu ar trebuie să plece din fruntea DIICOT, ca urmare a faptului că procurorii DNA au cerut condamnarea soțului ei pentru trafic de influență, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la folosirea de informații nedestinate publicității și la dare de mită.

„Da, e bună întrebarea și sunt convins că va fi analizată această speță la CSM și o să primim de acolo un răspuns autorizat”, a răspuns președintele Klaus Iohannis.

Întrebat care este părerea sa ca Președinte al României, șeful statului a răspuns: „Părerea mea este că CSM va da un răspuns la această chestiune”. Referitor la faptul că a semnat numirea și tot el ar trebui să revoce din funcție un procuror, Klaus Iohannis a explicat: „Dacă va exista o solicitare, atunci cu siguranță o voi analiza cu mare atenție, dar eu nu am, ca președinte, instrumente să analizez în detaliu aceste chestiuni, așa cum poate să o facă CSM”.
 

Liviu Vasilescu a demisionat de la șefia Poliției Române


 

Întrebarea despre Giorgiana Hosu s-a bazat pe exemplul lui Liviu Vasilescu, care a demisionat de la șefia Poliției Române, pe fondul imaginilor din spațiul public din care reiese că ofiţeri de rang înalt din cadrul instituției s-au întâlnit cu Elvis Pian şi reprezentanţii Clanului Duduianu, în noaptea de 8 spre 9 august, pentru a negocia condiţiile de înmormântare a interlopului Emi Pian.

„Atât ca ofițer de execuție, cât și ca manager, mi-am făcut datoria cu onoare și bună credință, integritate profesională fiind principiul care m-a ghidat în întreaga carieră. În ultimul timp am constatat un atac mediatic concentrat asupra Poliției Române și Ministerului Afacerilor Interne, într-o perioadă în care țara are nevoie de liniște și conjugarea tuturor eforturilor pentru protejarea cetățenilor. Cu permisiunea dumneavoastră, aș vrea să le mulțumesc acestor eroi ai zilei pentru rezultatele obținute și să le transmit, indiferent ce cred unele persoane care au văzut munca de poliție mai mult din fața televizorului decât din teren, sunt onorat că sunt colegul lor. În permanență mi-am asumat responsabilitatea deciziilor și întotdeauna mi-au plăcut și surprizele. În același cadru vă rog să îmi permiteți ca de astăzi să mă retrag din funcția de inspector general al Poliției Române, să rămân ofițer de poliție și să îndeplinesc sarcinile ce îmi vor fi încredințate. Vă mulțumesc!”, declara Liviu Vasilescu.

Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis