Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Klaus Iohannis, întrebat dacă se va renunța de la 1 iunie la masca de protecție: “Să nu credem, din greșeală, că este data de relaxare totală. Nu va fi” (VIDEO)

Klaus Iohannis, întrebat dacă se va renunța de la 1 iunie la masca de protecție: “Să nu credem, din greșeală, că este data de relaxare totală. Nu va fi” (VIDEO)

Un articol de: George Lupu - 22 Apr 2021, 13:35
Klaus Iohannis, întrebat dacă se va renunța de la 1 iunie la masca de protecție: “Să nu credem, din greșeală, că este data de relaxare totală. Nu va fi” (VIDEO)  Captură Video - Administrația Prezidențială Politică

Președintele Klaus Iohannis a răspuns la întrebarea dacă de la 1 iunie românii vor putea renunța la masca de protecție atunci când se duc la plajă, că nu ar trebui să considerăm această dată ca sfârșitul tuturor restricțiilor. Pe de altă parte, șeful statului a declarat că este optimist și că, pe măsură ce numărul caurilor de COVID-19 va scădea și numărul ceor vaccinați va crește, se va putea renunța la tot mai multe restricții, pe parcursul verii:

“1 iunie este o dată pe care vă rog să nu o supraevaluați. Este data la care Guvernul va prezenta evaluările pentru posibila relaxare.

Să nu credem, din greșeală, că 1 iunie este data de relaxare totală. Nu va fi.  Eu sunt foarte optimist și cred că în cursul verii vom ajunge acolo, evident, că până atunci mai sunt atâtea săptămâni în care evaluăm mersul pandemiei.

Dacă numărul de infectări scade foarte mult, dacă numărul de persoane grav bolnave scade foarte mult și în paralel numărul de vaccinați crește, atunci rând pe rând vom putea să renunțăm la anumite măsuri, sau rînd pe rând vom puea să relaxăm măsurile și sper foarte mult ca în pină vară să ajungem ca măsurile să fie atât de puține, încât românii vor putea să-și facă concediu în tihnă”.

 

 

  

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis