Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Klaus Iohannis, întrebat de ce nu se distribuie măști gratuite profesorilor: 'Bănuiesc că nu există fonduri suficiente, dar, din ce am discutat cu foști colegi de-ai mei, nu cred că e o problemă extremă' (VIDEO)

Klaus Iohannis, întrebat de ce nu se distribuie măști gratuite profesorilor: 'Bănuiesc că nu există fonduri suficiente, dar, din ce am discutat cu foști colegi de-ai mei, nu cred că e o problemă extremă' (VIDEO)

Un articol de: Traian Avarvarei - 26 Aug 2020, 18:55
Klaus Iohannis, întrebat de ce nu se distribuie măști gratuite profesorilor: 'Bănuiesc că nu există fonduri suficiente, dar, din ce am discutat cu foști colegi de-ai mei, nu cred că e o problemă extremă' (VIDEO) Captură B1 TV Politică

Guvernul nu va putea asigura măști de protecție pentru toţi copiii şi profesorii din România, dar aceasta nu este o “problemă extremă” în opinia președintelui Kaus Iohannis. Acesta a comentat, miercuri, într-o conferință de presă susținută la Palatul Cotroceni, afirmația vicepremierului Raluca Turcan, care a spus că acordarea de măști gratuite se va face în special către copiii din familiii sărace.

 

 

Klaus Iohannis: Bănuiesc că nu există fonduri să se dea măști de protecție gratuite tuturor elevilor și profesorilor

 

 

 

În contextul începerii noului an școlar, președintelui Iohannis I s-a cerut să lămurească afirmația Ralucăi Turcan cu privire la măștile de protecție acordate elevilor și profesorilor.

“Așa s-au gândit guvernanții, bănuiesc că pur și simplu nu există fonduri suficiente, dar din ce am discutat cu foști colegi, nu mi se pare că e o problemă extremă, profesorii și elevii vor merge cu măști procurate de ei”, a spus șeful statului.

Gheorghe Moroșan, ucigaşul de la Oneşti, mărturie oribilă în faţa anchetatorilor. I-a şocat chiar şi pe cei mai experimentaţi criminalişti!

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

 

Raluca Turcan: Este „absolut imposibil” ca guvernul să asigure măști pentru toți elevii și profesorii din România

 

 

Vicepremierul Raluca Trucan a spus că este „absolut imposibil” ca guvernul să asigure măşti de protecție pentru toţi copiii şi profesorii din România, dar a promis că vor exista în fiecare şcoală din ţară dezinfectanţi şi măşti pentru copiii din familii sărace.

„Există categorii defavorizate care sunt beneficiare de măşti gratuite din partea statului, prin achiziţia făcută de Ministerul Sănătăţii. Din perspectiva Guvernului, noi punem bani la dispoziţie autorităţilor publice locale, să facă un stoc minim de măşti şi materiale dezinfectante în fiecare şcoală, pentru situaţii de avarie, să spunem, îşi uită măscuţa copilul, e dintr-o familie mai săracă, i s-au terminat măştile, însă este absolut imposibil ca Guvernul să asigure măşti pentru toţi copiii din ţara aceasta, pentru toţi profesorii”, a declarat Turcan.

Guvernul va aloca 50 de milioane de euro autorităţilor locale pentru achiziția de măşti şi dezinfectanţi pentru fiecare şcoală din ţară.

 

 

Guvernul a alocat 100 de milioane pentru tablete

 

 

ÎGuvernul a adoptat Ordonanța de Urgență prin care 175 de milioane de euro sunt alocate pentru decontarea cheltuielilor făcute de autorităţile locale și de unităţile de învățământ în pregătirea anului școlar, în contextul epidemiei de coronavirus.

Premierul Ludovic Orban a afirmat că 100 de milioane de euro sunt pentru achiziţionarea de tablete, 50 de milioane pentru achiziţionarea mijloacelor de protecţie sanitară, precum măşti și dezinfectanți, și 25 de milioane de euro pentru cumpărarea de cisterne sanitare în şcolile care nu au apă curentă. Sumele respective vor fi suplimentate dacă va fi necesar, a mai precizat el.

„Azi am finalizat ordonanţă de urgenţă, după avizul Consiliului Legislativ, prin care am alocat 175 de milioane de euro, 100 de milioane de euro sunt pentru achiziţionarea de tablete în special pentru elevi, de către autorităţile locale sau de către unităţile şcolare”, a declarat șeful Guvernului.

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   masti de protectie,   Raluca Turcan