Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Klaus Iohannis își lansează programul prezidențial în plin război în PNL: Susținătorii lui Crin Antonescu, dezinteres față de actualul lider (VIDEO)

Klaus Iohannis își lansează programul prezidențial în plin război în PNL: Susținătorii lui Crin Antonescu, dezinteres față de actualul lider (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 29 Sep 2014, 12:51
Klaus Iohannis își lansează programul prezidențial în plin război în PNL: Susținătorii lui Crin Antonescu, dezinteres față de actualul lider (VIDEO) Foto: cotidianul.ro Politică

Klaus Iohannis îşi lansează oficial, luni, Programul prezidenţial „România lucrului bine făcut". Doar că lansarea vine în contextul în care în partid este război. Susţinătorii lui Crin Antonescu s-au săturat de ameninţările venite din partea oamenilor lui Iohannis, motiv pentru care au boicotat inclusiv şedinţa în care liderul PNL urma să discute cu aleşii. La şedinţa de grup la care a fost prezent şi Klaus Iohannis, niciun liberal nu şi-a arătat interesul faţă de proiectele prezidenţiabilului, iar la discuţiile de pe holurile plenului Senatului, liberalii s-au adunat în jurul lui Crin Antonescu.

Senatorii liberali au început să se sature de ameninţările venite din tabăra lui Iohannis. Potrivit unor surse politice, cei mai vehemenţi susţinători ai lui Klaus Iohannis, Marian Petrache şi Teodor Atanasiu au început să deranjeze în partid şi asta pentru că au avut grijă să le transmită tot mai des susţinătorilor lui Crin Antonescu faptul că lucrurile se vor regla după alegeri și că mulți dintre ei vor avea de suferit.

Astfel, la ultima şedinţă de grup ACL, spiritele s-au încins şi în semn de protest unii membri, printre care şi Vasile Blaga, şi-au dat haina jos. Mai mult, în şedinţa în care Klaus Iohannis trebuia să le dea răspunsuri aleşilor, niciun senator liberal nu şi-a manifestat interesul pentru a-i pune vreo întrebare liderului de partid, Klaus Iohannis. Așa că ședința, care era programată pentru o oră și jumătate a durat doar 15 minute.

Potrivit jurnaliştilor de la ştiripesurse.ro, un alt episod interesant s-a petrecut la moțiunea de cenzură. Pe hol, când liberalii au părăsit sala în timpul discursului preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, s-au format două grupuri: liberalii care stăteau "la o țigară" în jurul lui Antonescu și restul, susţinătorii lui Iohannis, care stăteau în ușă, pregătiți să revină cât mai rapid în sală.

Iar războiul între cele două tabere a continut şi la evenimentul de lansare al lui Klaus Iohannis. Dimineața, înainte de eveniment, conducerile PNL și PDL s-au reunit la sediul PDL. Aici, Marian Petrache și alți susținători ai lui Iohannis ar fi trecut din nou la ameninţări. Petrache s-ar fi enervat pentru că oamenii lui Antonescu n-ar fi adus suficienți participanti la evenimentul din Piața Victoriei tocmai pentru a/l sabota pe Iohannis.

Iohannis își lansează programul prezidențial în plin război în PNL


Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   Crin Antonescu