Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Klaus Iohannis l-a primit la Cotroceni pe vicepremierul slovac, Miroslav Lajcak. Criza refugiaţilor și situația din Ucraina, printre temele de discuţie

Klaus Iohannis l-a primit la Cotroceni pe vicepremierul slovac, Miroslav Lajcak. Criza refugiaţilor și situația din Ucraina, printre temele de discuţie

Un articol de: - 02 Sep 2015, 20:57
Klaus Iohannis l-a primit la Cotroceni pe vicepremierul slovac, Miroslav Lajcak. Criza refugiaţilor și situația din Ucraina, printre temele de discuţie Foto: presidency.ro Politică

Președintele Klaus Iohannis l-a primit la Palatul Cotroceni pe vicepremierul şi ministrul Afacerilor Externe al Slovaciei, Miroslav Lajčák, care participă la ediția din acest an a Reuniunii Anuale a Diplomației Române. Printre temele de discuție ale celor doi s-au regăsit criza refugiaților și situația din Ucraina.

“Discuţiile s-au concentrat asupra stadiului relației bilaterale și modalităților de consolidare a acesteia în cadrul Uniunii Europene, cât și în plan regional. De interes aparte a fost pregătirea Președinției slovace a Consiliului UE din 2016 și reuniunea statelor aliate din flancul estic de la București, din luna noiembrie”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

De asemenea, cei doi au vorbit despre relația bilaterală și modalitățile de consolidare a acestora în cadrul Uniunii Europene.

“Cei doi oficiali au reiterat interesul pentru dezvoltarea cooperării economice bilaterale. Din această perspectivă, deosebit de importantă va fi vizita Președintelui României în Republica Slovacă din luna noiembrie a acestui an”, se arată în același comunicat.

Un alt subiect de discuție îa vizat  provocările actuale din regiune în cadrul Uniunii Europene, precum migrația și situația din Ucraina, care necesită un efort comun din partea statelor europene.

Citeşte mai multe despre:   Ucraina,   Klaus Iohannis