Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Klaus Iohannis, la întâlnirea cu românii din SUA: Asigurarea votului prin corespondență în 2016, o dovadă de maturizare a clasei politice

Klaus Iohannis, la întâlnirea cu românii din SUA: Asigurarea votului prin corespondență în 2016, o dovadă de maturizare a clasei politice

Un articol de: - 27 Sep 2015, 09:46
Klaus Iohannis, la întâlnirea cu românii din SUA: Asigurarea votului prin corespondență în 2016, o dovadă de maturizare a clasei politice Foto: presidency.ro Politică

La întâlnirea cu comunitatea de români din SUA, președintele Klaus Iohannis a declarat că asigurarea votului prin corespondență la alegerile din 2016 va fi o dovadă de maturizare a clasei politice românești, potrivit Agerpres.

"Asigurarea cadrului legal și a condițiilor necesare pentru ca în 2016 românii din străinătate să poată vota, pentru prima dată, prin corespondență va fi o dovadă de maturizare a clasei politice românești", a spus Iohannis, la întâlnirea cu comunitatea de români din New York, organizată la Consulatul României.

El a precizat că în perioada următoare, dar și pe termen lung va avea în atenție statul de drept, educația și o legislație mai simplă, subliniind că își dorește ca România să devină un exemplu de democrație și de funcționare corectă a instituțiilor publice.

"Statul de drept, educația și o legislație mai simplă, coerentă și predictibilă sunt trei direcții majore asupra cărora îmi voi îndrepta toată atenția în perioada următoare, dar și pe termen lung. Insist asupra lor din convingerea că ele îi privesc și afectează în egală măsură, chiar dacă din perspective diferite, și pe românii din țară, și pe cei din străinătate. (...) Îmi doresc ca România să devină un exemplu de democrație și de funcționare corectă a instituțiilor publice, de care să fiți mândri. Cu cât vom întări mai mult instituțiile și mecanismele democratice, cu atât va crește prestigiul României în lume. Iar voi puteți să fiți o parte însemnată a acestei transformări", a afirmat Iohannis.

La recepția de la Consulatul României în SUA au participat aproximativ 100 de români, dar și noul ambasador la Washington, George Maior.

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   presedintele romaniei