Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Klaus Iohannis, la Timișoara: Regimul comunist s-a încheiat așa cum a început, prin crime și abuzuri. Voi pleda pentru construirea unui muzeu al comunismului (VIDEO)

Klaus Iohannis, la Timișoara: Regimul comunist s-a încheiat așa cum a început, prin crime și abuzuri. Voi pleda pentru construirea unui muzeu al comunismului (VIDEO)

Un articol de: - 16 Dec 2014, 19:25
Foto: B1 TV Politică

Președintele ales Klaus Iohannis, a declarat, marți seară, la Timișoara, unde se sărbătoresc 25 de ani de la începutul revoluției, că va pleda pentru construirea unui muzeu al comunismului pentru a le reaminti oamenilor de acele vremuri și acele greșeli să nu fie repetate.

”Mulțumesc pentru invitația pe care mi-ați adresat-o. E o mare onoare și bucurie să pot fi aici în seara zilei de 16 decembrie 2014, la 25 de ani după ce revoluția română a început aici, în Timișoara. Am făcut promisiunea de a veni aici din respect pentru cei care și-au dat viața în 1989 pentru ca noi azi să trăim în democrație. 25 de ani, atâția au trecut de când cetățenii Timișoarei s-au ridicat împotriva dictaturii comuniste. Celebrăm astăzi momentele care au arătat debutul revoluției”, a afirmat Iohannis.

”Libertatea nu trebuie subînțeleasă pentru că nu este lipsită de provocări nici astăzi. Chiar dacă sunt diferite, ele există. Nu este banal să vorbim depsre liberate. Regimul comunist s-a sfârșit așa cum s-a instalat, prin crime și abuzuri. Nu ne mai putem permite să ingorăm abuzurile. Viitorul democratic al națuinii române depinde de modul în care ne asumăm un trecut tragic. Avem mereu nevoie de amintire și reamintire, doar așa ne putem feri de comunism. România are nevoie de un muzeu al comunismului care să inspire nevoia de toleranță. Ca președinte al României voi pleda pentru construirea unui astfel de muzeu”, a mai spus președintele ales.

”Un sfert de secol a trecut din decembrie 1989. Suficient de mulți pentru ca națiunea să facă un bilanț. Avem datoria să ne întrebăm ce am făcut cu această liebratate cucerită prin jertfă, ce am făcut în acest sfert? Toți cei care facem parte din clasa poltică trebuie să recunoaștem: da, avem o responsabilitate. Clasa politică este responsabilă pentru a nu fi reușit să construiască în România un spațiu pentru împlinirea aspirațiilor, pentru a fi subestimat dorința de progres și prosperitate a românilor. De fiecare dată s-a trecut mai departe ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Pentru promisiuni anulate s-au făcut alte și alte primisiuni. Odată cu puterea vbine și răspunderea în fața oaemnilor. Efectele acestui lucru se văd. Relația dintre clasa politică și cetățeni a fost deteriorată”, a arătat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis Regimul comunist s-a încheiat așa cum a început, prin crime și abuzuri


Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   Timisoara,   crime,   abuzuri
 
 
 
Loading...