Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Iohannis atacă din nou PSD şi Guvernul: Şi-au făcut pesediştii un calcul să dea mai mulţi bani la oameni, dar banii nu au fost. Legea salarizării este un eşec (VIDEO)

Iohannis atacă din nou PSD şi Guvernul: Şi-au făcut pesediştii un calcul să dea mai mulţi bani la oameni, dar banii nu au fost. Legea salarizării este un eşec (VIDEO)

Un articol de: - 12 Mai 2018, 17:53
Politică

Preşedintele Klaus Iohannis nu ratează nicio ocazie să atace Guvernul şi coaliţia PSD-ALDE.

Aflat, sâmbătă, la Blaj, şeful statului a afirmat că ar fi o catastrofă ca România să abandoneze parcursul spre Europa şi spre modernitate. 

Iohannis a arătat că pilonii pe care se construieşte un stat eficient sunt statul de drept, stabilitatea fiscală, politica externă predictibilă, care însă au fost puse în pericol în ultimul an prin aşa-zise reforme. 
Şeful statului a dat ca exemplu Legea salarizării, despre care a spus că nu este o reformă, ci un eşec.

"Trebuie să ştim: a - ce vrem, b - să lucrăm toţi pentru acelaşi lucru. (...) Pentru a evita catastrofe politice care până la urmă se răsfrâng asupra fiecărui român, trebuie să fim înţelepţi şi să acţionăm astfel încât să construim o Românie viabilă acum şi pentru viitor", a declarat Iohannis.

El a susţinut că tocmai valorile despre care a vorbit - stat de drept, stabilitate fiscală, politică externă predictibilă şi responsabilă - "au fost puse în pericol în ultimul an prin aşa-zise reforme", dintre care a amintit "ultima de mare insucces - aşa-numita reformă a salariilor". 
"Aşa ceva nu putem numi reformă, este un eşec. Astfel de eşecuri trebuie evitate pentru că au repercusiuni în timp", a afirmat şeful statului.

"Şi-au făcut pesediştii un calcul să dea mai mulţi bani la oameni, dar banii nu au fost şi atunci au luat de la autorităţile locale. (...) Bunăstarea nu se va produce dând bani pe hârtie, ci când oamenii vor câştiga real mai bine, comunităţile vor fi mai bogate. A mai fost unul care a crezut că le ştie pe toate şi că viitorul va fi de aur. Nu merge aşa, ghinion, cu unul care se crede mai deştept şi că le ştie el pe toate", a subliniat Klaus Iohannis.

"Blajul exemplifică rolul fundamental al cărţii şi al şcolii, al educaţiei şi al cultivării spiritului, în parcursul României către Europa şi către modernitate. Şi îmi doresc foarte mult să păstrăm acest parcurs al României spre Europa şi spre modernitate. Ar fi o catastrofă să abandonăm acest parcurs, pentru care, iată, de atâta vreme luptă, practic, toţi românii. România trebuie să își mențină parcursul european", a precizat preşedintele. 

Declaraţiile şefului statului vin în contextul în care, sâmbătă, MAE a confirmat că România se numără printre statele europene care au blocat adoptarea unei declarații comune a UE prin care se condamna mutarea Ambasadei SUA la Ierusalim (Detalii AICI).

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   PSD,   Legea salarizarii,   Blaj
 
 
 
Loading...