Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Klaus Iohannis: Mă voi vaccina public împotriva Covid-19, dacă se crede că asta dă încredere (VIDEO)

Klaus Iohannis: Mă voi vaccina public împotriva Covid-19, dacă se crede că asta dă încredere (VIDEO)

Un articol de: Traian Avarvarei - 25 Noi 2020, 18:19
Klaus Iohannis: Mă voi vaccina public împotriva Covid-19, dacă se crede că asta dă încredere (VIDEO) Foto: presidency.ro Politică

Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că se va vaccina public împotriva Covid-19. Anunțul șefului statului vine în contextul în care există o adevărată campanie online împotriva vaccinări contra SARS-CoV-2.

“Da, mă voi vaccina public dacă se crede că asta dă încredere. Eu sunt pentru vaccinare”, a răspuns Klaus Iohannis unei întrebări din partea jurnaliștilor.

Amintim că  Guvernul a întreprins primii paşi concreţi pentru achiziţionarea vaccinului anti-covid-19, iar campania de vaccinare din primul semestru al anului viitor începe să nu mai fie doar o promisiune. Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a anunţat că România a plătit avansul pentru vaccinul anti-COVID-19. Astfel, Ministerul Finantelor a plătit 12 milioane de euro ca avans.

 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

 

 A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Agenţia Europeană a Medicamentului speră să autorizeze vaccinuri împotriva COVID-19 până de Crăciun

 

 

Agenţia Europeană a Medicamentului speră să fie în măsură să emită - înainte de Crăciun - un aviz ştiinţific favorabil vaccinurilor-candidate împotriva covid-19 care îi va fi cerut, a anunţat miercuri directoarea executivă a EMA Emer Cooke, relatează Reuters.

”Dacă totul merge bine, sperăm să fim în măsură să avem o opinie pozitivă înainte de Crăciun”, a declarat într-un interviu acordat postului irlandez de radio RTE Emer Cooke.

Numărul vaccinurilor care ar putea fi autorizate în săptămânile viitoare în UE a crescut la trei, după ce laboratorul britanic AstraZeneca a publicat luni, după laboratoarele americane Pfizer şi Moderna, rezultate favorabile ale unor teste clinice.

Obiectivul EMA este să dea o recomandare pozitivă în acelaşi timp cu Agenţia americană a medicamentului (FDA) - care mizează pe o decizie cu privire la vaccinul Pfizer la jumătatea lui decembrie, a declarat Emer Cooke.

”Ceea ce avem în acest moment sunt rezultate ale unor teste clinice şi ele sunt foarte pozitive. Însă, atât timp cât nu am studiat datele brute şi nu suntem siguri că ceea ce se spune corespunde realităţii, nu putem recomanda nimic marelui public din Europa”, a declarat Emer Cooke.

Ea a precizat că eficiența de 90% este foarte bună pentru un vaccin.

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   vaccin anti-Covid