Klaus Iohannis: Mă voi vaccina public împotriva Covid-19, dacă se crede că asta dă încredere (VIDEO)

Klaus Iohannis: Mă voi vaccina public împotriva Covid-19, dacă se crede că asta dă încredere (VIDEO)
Foto: presidency.ro

Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că se va vaccina public împotriva Covid-19. Anunțul șefului statului vine în contextul în care există o adevărată campanie online împotriva vaccinări contra SARS-CoV-2.

“Da, mă voi vaccina public dacă se crede că asta dă încredere. Eu sunt pentru vaccinare”, a răspuns Klaus Iohannis unei întrebări din partea jurnaliștilor.

Amintim căGuvernul a întreprins primii paşi concreţi pentru achiziţionarea vaccinului anti-covid-19, iar campania de vaccinare din primul semestru al anului viitor începe să nu mai fie doar o promisiune. Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a anunţat că România a plătit avansul pentru vaccinul anti-COVID-19. Astfel, Ministerul Finantelor a plătit 12 milioane de euro ca avans.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Agenţia Europeană a Medicamentului speră să autorizeze vaccinuri împotriva COVID-19 până de Crăciun

Agenţia Europeană a Medicamentului speră să fie în măsură să emită – înainte de Crăciun – un aviz ştiinţific favorabil vaccinurilor-candidate împotriva covid-19 care îi va fi cerut, a anunţat miercuri directoarea executivă a EMA Emer Cooke, relatează Reuters.

”Dacă totul merge bine, sperăm să fim în măsură să avem o opinie pozitivă înainte de Crăciun”, a declarat într-un interviu acordat postului irlandez de radio RTEEmer Cooke.

Numărulvaccinurilor care ar putea fi autorizate în săptămânile viitoare în UE a crescut la trei, după ce laboratorul britanicAstraZeneca a publicat luni, după laboratoarele americanePfizer şi Moderna, rezultate favorabile ale unor teste clinice.

Obiectivul EMA este să dea o recomandare pozitivă în acelaşi timp cu Agenţia americană a medicamentului (FDA) – care mizează pe o decizie cu privire lavaccinul Pfizer la jumătatea lui decembrie, a declarat Emer Cooke.

”Ceea ce avem în acest moment sunt rezultate ale unor teste clinice şi ele sunt foarte pozitive. Însă, atât timp cât nu am studiat datele brute şi nu suntem siguri că ceea ce se spune corespunde realităţii, nu putem recomanda nimic marelui public din Europa”, a declaratEmer Cooke.

Ea a precizat că eficiența de 90% este foarte bună pentru unvaccin.

Urmăriți B1TV.ro și pe