Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică CORONAVIRUS | Iohannis: Trebuie să aplicăm cu rigurozitate recomandările autorităților și să ne informăm din surse oficiale. Nu există niciun motiv real de panică

CORONAVIRUS | Iohannis: Trebuie să aplicăm cu rigurozitate recomandările autorităților și să ne informăm din surse oficiale. Nu există niciun motiv real de panică

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 27 Feb 2020, 12:20
Foto: presidency.ro Politică

Președintele Klaus Iohannis a transmis că românii trebuie să trateze cu toată seriozitatea situația generată de răspândirea coronavirusului, dar nu trebuie să intre în panică. Infecția cu acest virus provoacă în marea majoritate a cazurilor doar simptome ușoare, a mai precizat acesta. Șeful statului insistă că românii trebuie să urmeze întocmai recomandările autorităților.

Klaus Iohannis a dat asigurări, totodată, că instituțiile responsabile au luat toate măsurile care se impun pentru a împiedica răspândirea acestui virus.

„Dragi români,

Este normal să tratăm cu toată seriozitatea situația generată de apariția cazurilor de coronavirus în Europa și de confirmarea unui caz pe teritoriul României, dar nu există niciun motiv real de panică. Infecția cu acest virus provoacă în marea majoritate a cazurilor doar simptome ușoare, dureri în gât, tuse și febră, ca în orice răceală. Așadar, comportamentul firesc pe care fiecare dintre noi trebuie să îl avem acum este de a aplica cu rigurozitate recomandările autorităților și de a ne informa constant din surse credibile și oficiale. Instituțiile responsabile au luat toate măsurile care se impun pentru a împiedica răspândirea acestui virus în țara noastră și a limita efectele sale negative. Să fim solidari în a descuraja orice încercări de a crea senzaționalul în aceste momente. Răspândirea de știri alarmiste sau chiar de știri false poate genera o epidemie de panică, cu consecințe nocive pentru semenii noștri. Să contribuim, cu responsabilitate, la preluarea informațiilor utile de prevenție și să avem grijă să protejăm vârstnicii și persoanele mai vulnerabile, cele care suferă deja de boli cronice”, a scris Klaus Iohannis, pe Facebook.


 

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis