Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Pe cine a numit Iohannis în Consiliul Institutului Revoluției Române din 1989

Pe cine a numit Iohannis în Consiliul Institutului Revoluției Române din 1989

Un articol de: B1.ro - 12 Oct 2018, 18:00
Politică

Președintele Klaus Iohannis a numit mai mulţi membri în Colegiul Național al Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989.

Noii membri sunt: Ion Leonida Horia Caramitru, Radu Filipescu, Nicoleta-Lorena Giurcanu, Teodor Doru Mărieş, Florian Răzvan-Mihalcea și Dan Voinea.

Ion Caramitru este președinte al UNITER și director al Teatrului Național din București. S-a remarcat ca oponent al regimului comunist și a fost una dintre figurile centrale ale Revoluției din decembrie 1989, amintește libertatea.ro. 

Teodor Mărieș este președintele Asociației 21 Decembrie 1989. În decembrie 1989 a militat împotriva regimului comunist. Ulterior, el s-a implicat activ pentru continuarea cercetărilor în dosarele Revoluției și Mineriadei.

Dan Voinea a fost procuror în procesul Elenei și al lui Nicolae Ceaușescu, a instrumentat Dosarul Mineriadei și Dosarul Revoluției.

Radu Filipescu, fost disident anticomunist, a fost închis pentru propagandă împotriva orânduirii socialiste. După Revoluție, a fost membru fondator, și pentru o perioadă președinte, al Grupului pentru Dialog Social, al APADOR-CH și al Asociaţiei Revoluţionarilor fără Privilegii. 

Nicoleta-Lorena Giurcanu a ieșit în stradă în decembrie 1989, când avea doar 14 ani. A fost arestată și bătută, apoi trimisă, alături de fratele ei, într-o casă de corecție unde a fost umilită.

Florian Răzvan-Mihalcea, președintele Societății Timișoara, a fost unul dintre inițiatorii ”Proclamației de la Timișoara” și a făcut presiuni pentru adoptarea unei legi a lustrației.
 

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis
 
 
 
Loading...