Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Copilului: Ştiu cât de greu v-a fost în aceste luni. Aţi făcut eforturi extraordinare şi v-aţi adaptat şcolii online (VIDEO)

Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Copilului: Ştiu cât de greu v-a fost în aceste luni. Aţi făcut eforturi extraordinare şi v-aţi adaptat şcolii online (VIDEO)

Un articol de: Traian Avarvarei - 01 Iun 2020, 11:26
Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Copilului: Ştiu cât de greu v-a fost în aceste luni. Aţi făcut eforturi extraordinare şi v-aţi adaptat şcolii online (VIDEO) Politică

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, cu ocazia zilei de 1 iunie, un mesaj tuturor copiilor. Șeful statului a declarat luni că, în contextul epidemiei de coronavirus, copiii au făcut eforturi extraordinare şi s-au adaptat şcolii online, exprimându-şi încrederea că aceste încercări îi vor face mai puternici şi că nu vor lăsa nimic să stea în calea ambiţiilor lor. Totodată, Iohannis i-a i-a invitat pe copii ca, prin respectarea regulilor sanitare, să fie aliaţii săi în această luptă împotriva virusului .


 

 KAUFLAND / LIDL / CARREFOUR / PROFI / MEGA IMAGE / AUCHAN. ANUNŢUL CE AFECTEAZĂ TOŢI CLIENŢII DIN ROMANIA

Iohannis, mesaj de Ziua Copilului: Ştiu cât de greu v-a fost în aceste luni de epidemie de Covid-19


 

 

Președintele Klaus Iohannis a transmis, cu ocazia Zilei Copilului, că anul acesta, din cauza epidemiei de Covid-19, cei mici au dat dovadă de maturitate și înțelegere, adaptându-se condițiilor școlii online într-un mod prompt și eficient.

"Dragi copii, anul acesta sărbătorim 1 Iunie în condiţii neobişnuite, întrucât trebuie să facem faţă cu toţii, de la mic la mare, luptei cu virusul care ne poate pune sănătatea în pericol. Ştiu cât de greu v-a fost în aceste luni departe de colegi, de prieteni, de activităţile pe care le făceaţi zilnic cu plăcere. Aţi făcut eforturi extraordinare şi v-aţi adaptat şcolii online înţelegând astfel că educaţia rămâne la fel de importantă în tot acest timp. Vă mulţumesc pentru că aţi fost înţelegători şi că i-aţi protejat pe cei dragi, pe părinţi, şi mai ales pe bunici, care sunt cei mai vulnerabili în faţa bolii", a afirmat Iohannis într-un mesaj video pe Facebook, cu ocazia Zilei Copilului.

Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Copilului: Ştiu cât de greu v-a fost în aceste luni. Aţi făcut eforturi extraordinare şi v-aţi adaptat şcolii online


 

 

Klaus Iohannis le-a urat succes celor care vor susţine curând examenul de evaluare naţională şi bacalaureat


 

 

Președintele Iohannis nu a uitat pe elevii care în curând vor susține examenele de evaluare națională și bacalaureat, de asemenea, organizate în condiții speciale din cauza noului coronavirus. El le urează succes și își arată încrederea că aceste îbcercări îi vor face mai puternici.

"Anul acesta condiţiile în care se vor desfăşura examenele sunt diferite, dar sunt convins că vă veţi descurca foarte bine. Am încredere că aceste încercări vă vor face mai puternici şi că nu veţi lăsa nimic să stea în calea ambiţiilor voastre. Dragi copii, prin respectarea regulilor sanitare, fiţi aliaţii mei în această luptă împotriva virusului şi vă asigur că împreună vom depăşi cu bine această perioadă. La mulţi ani cu multe bucurii!", a mai spus Iohannis. 


 

 

 

Evaluarea Națională 2020, calendarul desfășurării probelor

 

 

 

Elevii din clasele a VIII-a urmează să se înscrie la Evaluarea Națională, să susțină examenele astfel:

02 – 05 iunie 2020 Înscrierea la evaluarea națională

15 iunie 2020 Limba și literatura română (proba scrisă)

17 iunie 2020 Matematică (proba scrisă)

18 iunie 2020 Limba și Literatura maternă (proba scrisă)

22 iunie 2020, până în ora 14:00 Afișarea rezultatelor

22 iunie (ora 16:00 – 19:00) – 23 iunie (ora 08:00 – 12:00) Depunerea contestațiilor

23 – 26 iunie Soluționarea contestațiilor

27 iunie Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

 

 

 

Bacalaureat 2020. Calendarul desfășurării probelor de examen

 

 

 

 

22 iunie 2020 – Limba și literatura română – proba Ea) – examen scris

23 iunie 2020 – Limba și literatura maternă – proba Eb) – examen scris

24 iunie 2020 – Proba obligatorie a profilului – proba Ec) – examen scris

Examen la Matematică – pentru absolvenții claselor de liceu cu profil real din filiera teoretică, pentru cei care au terminat filiera tehnologică și pentru absolvenții de la profilul militar și profilul pedagogic – specializarea învățători-educatoare, din filiera vocațională

Examen la Istorie – pentru absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretică și pentru toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celor de mai sus

25 iunie 2020 – Proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – examen scris

În funcție de profilul urmat la liceu, absolvenții trebuie să aleagă una dintre următoarele materii pentru examen: Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică – elevii de la profilul real din filiera teoretică, de la profilul tehnic și profilul resurse naturale și protecția mediului din filiera tehnologică și de la profilul militar din filiera vocațională

Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și, după caz, Sociologie – absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretica, de la profilul servicii din filiera tehnologică și din toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celui menționat mai sus.

Rezultatele la examenul de Bacalaureat se vor afișa în data de 30 iulie. Ulterior pot fi depuse contestații.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Ziua Copilului,   Klaus Iohannis