Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Klaus Iohannis, mesaj pentru elevi la deschiderea anului școlar: Fiecare dintre voi puteți să fiți un supererou care, când respectă regulile, își ocrotește părinții și bunicii. Eu am foarte mare încredere în voi (VIDEO, FOTO)

Klaus Iohannis, mesaj pentru elevi la deschiderea anului școlar: Fiecare dintre voi puteți să fiți un supererou care, când respectă regulile, își ocrotește părinții și bunicii. Eu am foarte mare încredere în voi (VIDEO, FOTO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 14 Sep 2020, 08:25
Klaus Iohannis, mesaj pentru elevi la deschiderea anului școlar: Fiecare dintre voi puteți să fiți un supererou care, când respectă regulile, își ocrotește părinții și bunicii. Eu am foarte mare încredere în voi (VIDEO, FOTO) Politică

Președintele Klaus Iohannis a transmis, luni, un mesaj elevilor și cadrelor didactice, cu ocazia începerii anului școlar preuniversitar 2020 - 2021. Șeful statului le-a spus copiilor că au ocazia să devină niște supereroi căci, respectând regulile de prevenire a răspândirii coronavirusului, își vor ocroti părinții și bunicii, persoanele cele mai vulnerabile în fața acestei boli. Iohannis s-a arătat foarte încrezător că elevii vor face acest lucru. Iar profesorilor le-a transmis că vor trebui să se adapteze la situații neprevăzute, dar el e convins că vor reuși să facă acest lucru. „Pășim cu toții pe un teritoriu necunoscut și tocmai de aceea va fi nevoie de multă răbdare, flexibilitate și energie”, a mai precizat Klaus Iohannis.

 

Mesajul președintelui Klaus Iohannis, la debutul noului an școlar
 

„Dragi elevi,

Chiar dacă astăzi începem un nou an școlar altfel decât erați obișnuiți, entuziasmul, nerăbdarea și bucuria de a reveni la școală au rămas neschimbate. Trecem cu toții printr-o situație care, în urmă cu câteva luni, ar fi părut posibilă doar în cărți sau în filme. Până când vom reuși să învingem virusul care ne-a schimbat tuturor modul de viață, va trebui ca la școală să respectați câteva măsuri speciale, concepute pentru a nu pune în pericol sănătatea voastră și a celor dragi. Fiecare dintre voi veți avea ocazia să fiți un supererou care, atunci când poartă mască, se spală des pe mâini și ascultă îndrumările cadrelor didactice, își ocrotește părinții și bunicii, cei mai expuși pericolului de a se îmbolnăvi. Eu am foarte mare încredere în voi și, împreună, vom trece cu bine prin această perioadă!

Dragi dascăli,

Frumoasa misiune pe care v-ați ales-o devine anul acesta una extrem de grea. Obiectivul prioritar de a oferi învățământ de calitate este dublat acum de necesitatea desfășurării actului educațional în condiții sanitare cât mai sigure, deopotrivă pentru elevi și cadre didactice. Pășim cu toții pe un teritoriu necunoscut și tocmai de aceea va fi nevoie de multă răbdare, flexibilitate și energie, va trebui să găsiți resurse interne și adesea să vă adaptați la situații neprevăzute. Sunt convins însă că veți reuși să îi însoțiți pe copii în fascinanta călătorie a cunoașterii, fie că vă veți afla alături de ei în clasă, fie la distanță, prin intermediul mijloacelor de comunicare on-line.

Vă doresc un an școlar cât mai bun și vă mulțumesc pentru implicarea voastră!”, a transmis Klaus Iohannis, în prima zi a anului școlar 2020-2021.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.Bărbatul a plecat într-o călătorie de afaceri și i-a cerut soției să îi trimită o fotografie pe WhatsApp. Când s-a uitat mai bine, a văzut un DETALIU care l-a scos din minți. A cerut imediat DIVORȚUL (FOTO)

 

Anul școlar 2020 - 2021 începe în condiții excepționale, dată fiind epidemia de coronavirus

 

Pentru profesori, dar mai ales pentru părinţi, ziua de 14 septembrie 2020 rămâne una la fel de confuză. Şi unii, şi alţii vorbesc în continuare despre probleme care au rămas fără rezolvare după o lungă perioadă, ce-i drept, foarte complicată pentru toţi românii, dar în care toate speranţele li se îndreptaseră spre decidenţi. Acum dascăli şi părinţi deopotrivă caută, uneori, soluţii de unii singuri.

elevi merg la clase in prima zi de an scolar

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
 

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
 

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că peste 260 de școli încep cursurile în scenariul roșu, adică elevii vor rămâne acasă și vor participa la lecții online. Alte aproape 5.000 de unități de învățământ vor relua cursurile în scenariul galben, adică jumătate dintre elevi vor veni la clase, iar cealaltă jumătate va rămâne acasă și va asista la ore pe calculator, urmând ca la una - două săptămâni să se producă rotația între cele două grupe.

Autoritățile locale, inspectoratele școlare, directorii de școli și profesorii au avut sarcina de a pregăti desfășurarea orelor în bune condiții sanitare. Totuși, unii dintre ei s-au plâns că nu au primit de la București ajutorul financiar ce le-a fost promis pentru a implementa toate măsurile.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
 

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
 

Pe lângă lipsa spațiului și a unui număr suficient de cadre didactice, mai e și problema lipsei de tehnologie. Mulți copii din mediile defavorizate nu au calculatoare sau tablete și nici acces la internet, pentru a asista la cursurile online. Asta adâncești și mai mult prăpastia dintre mediul rural și cel urban. Dintre cele 250.000 de tablete promise acestor copii, doar 82.000 au fost achiziționate până acum. Pentru restul încă se fac procedurile de licitație. Guvernul a susținut că autoritățile locale și școlile au posibilitatea de a cumpăra ele cele necesare, urmând ca banii să fie apoi decontați prin Ministerul Fondurilor Europene. Procedura, însă, e una greoaie și nu mulți o cunosc.
 

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   anul scolar 2020,   elevi,   profesori,   preventie coronavirus