Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Klaus Iohannis: Nici din această campanie electorală nu lipsesc inițiativele complet demagogice, cu măriri de venituri inaplicabile. Campionul populismului fără acoperire este, ca de obicei, PSD (VIDEO)

Klaus Iohannis: Nici din această campanie electorală nu lipsesc inițiativele complet demagogice, cu măriri de venituri inaplicabile. Campionul populismului fără acoperire este, ca de obicei, PSD (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 09 Sep 2020, 18:15
Klaus Iohannis: Nici din această campanie electorală nu lipsesc inițiativele complet demagogice, cu măriri de venituri inaplicabile. Campionul populismului fără acoperire este, ca de obicei, PSD (VIDEO) Foto: presidency.ro Politică

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, în cadrul conferinței de presă de la Palatul Cotroceni, că este important ca alegerile locale să aibă loc pentru că ”provizoratul și lipsa de legitimitate dăunează autorităților locale și democrației în ansamblu”. În acest context, șeful statului a acuzat PSD că recurge la inițiative ”complet demagogice cu măriri de venituri inaplicabile pentru diverse categorii sociale”. Astfel, Iohannis a făcut apel la ”decență politică”și i-a sfătuit pe cetățeni să se informeze temeinic și să voteze doar în cunoștință de cauză.

 

Klaus Iohannis: E o întrecere în această perioadă în Parlament cu votarea diverselor proiecte, campionul populismului fără acoperire, fiind, ca de obicei, PSD

 

”Au fost luate măsuri pentru a permite desfășurarea alegerilor astfel încât cetățenii care vin la vot să fie perotejați. Nu știm cât va mai dura pandemia și de aceea alegerile nu mai pot fi amânate pe termen nedefinit. Provizoratul și lipsa de legitimitate dăunează autorităților locale și democrației în ansamblu. Campania a început și chiar dacă e atipică partidele își pot prezenta proiectele. Din păcate, nici din această campanie electorală nu lipsesc inițiativele complet demagogice cu măriri de venituri inaplicabile pentru diverse categorii sociale. E o întrecere în această perioadă în Parlament cu votarea diverselor proiecte, campionul populismului fără acoperire, fiind, ca de obicei, PSD.

Fac un apel la decență politică. Crearea de false așteptări imposibil de susținut economic sau contestarea unor măsuri sanitare care își dovedesc eficiența sunt practici electorale toxice care fac rău oamenilor.

Dragi români, în această campanie electorală, informați-vă, comparați ofertele și alegeți în cunoștință de cauză”, a spus Klaus Iohannis.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 VREME EXTREMĂ în România! A început să ningă abundent

Creșterea pensiilor cu 40% și majorarea salariilor profesorilor, reintroduse în buget, printr-un amendament al PSD

 

PSD a depus luni, la Comisiile de muncă ale Parlamentului, un amendament la rectificarea bugetară, prin care se abrogă prevederea potrivit căreia punctul de pensie creşte cu 14% şi se păstrează forma iniţială din Legea pensiilor, prin care acestea se majorează cu 40% de la 1 septembrie 2020. Marți, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, și-a manifestat încrederea că amendamentul va trece de plenul comun al Parlamentului. 

„Am avut discuţii cu mai mulţi lideri de grup din Parlament şi lideri de partide şi noi credem că amendamentul va trece în votul din plenul comun. PSD este minoritar acum în Parlament, ca să terminăm şi această discuţie, printr-o migraţie, mult hulită acum un an de către preşedintele Iohannis şi PNL, către PNL. Grupul PNL din Parlament, în acest moment, are 20% componenţă parlamentari din alte zone politice”, a declarat Marcel Ciolacu, marți, pentru RTV.

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis