Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Klaus Iohannis: 'Părinți, vă încurajez să îi trimiteți pe copii la școală. Limitarea accesului la educație are consecințe negative majore și ne afectează tuturor viitorul' (VIDEO)

Klaus Iohannis: 'Părinți, vă încurajez să îi trimiteți pe copii la școală. Limitarea accesului la educație are consecințe negative majore și ne afectează tuturor viitorul' (VIDEO)

Un articol de: Traian Avarvarei - 09 Sep 2020, 18:14
Klaus Iohannis: 'Părinți, vă încurajez să îi trimiteți pe copii la școală. Limitarea accesului la educație are consecințe negative majore și ne afectează tuturor viitorul' (VIDEO) Foto: presidency.ro Politică

Președintele Klaus Iohannis i-a îndemat, miercuri, pe părinți să-și trimită copiii la școală începând cu data de 14 septembrie. Într-o conferință de presă susținută la Palatul Cotroceni, șeful statului a menționat că ‘limitarea accesului la educație are consecințe negative majore și ne afectează tuturor viitorul’.


 

Klaus Iohannis: Vă încurajez să îi trimiteți pe copii la școală. Limitarea accesului la educație are consecințe grave


 


 

Școala va începe în 14 septembrie, a reiterat, miercuri, președintele Klaus Iohannis. Potrivit acestuia, limitarea accesului la educație are consecințe mai grave ca riscurile actuale privind Covid-19.

Klaus Iohannis a dat asigurări cu autoritățile au implementat toate procedurile necesare pentru ca răspîndirea noului coronavirus să fie limitată cât de mult posibil.

„Școala începe pe 14 septembrie în condiții cu totul diferite. Avem doar câteva localități unde se va relua exclusiv online, iar în altele – în sistem hibrid.

Autoritățile centrale și locale au implementat proceduri pentru a limita riscurile de transmitere a Covid 19, dar eficiența lor depinde de colaborarea cadre didactice – elevi – profesori.

Limitarea accesului la educație are consecințe negative majore și ne afectează tuturor viitorul. Decizia de a deschide școlile, deși nu e ușoară, e corectă și necesară.ȘOC ÎN SHOWBIZ! JADOR a FURAT un ceas de 8.000 de euro dintr-un magazin. CE A URMAT, te va lăsa fără cuvinte

Evidențiez eforturile autorităților locale de a asigura școlilor tot ce e necesar. Le mulțumesc profesorilor și conducerilor școlilor”,a spus Klaus Iohannis.

În consecință, președintele i-a îndemnat pe părinți să-și trimită copiii la școală, atât pentru viitorul lor, cât și pentru cel al întregii națiuni.

“Mă adresez și părinților, care sunt preocupați și îngrijorați de modul cum vor evolua lucrurile: Vă încurajez să îi trimiteți pe copii la școală. Dacă vom respecta toți regulile, vom trece peste această situație”, a conchis Klaus Iohannis.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

 

 

București: Scenariul doi - doar o parte dintre elevi se vor întoarce în sălile de clasă

 

 

În Capitală, pe 14 septembrie, doar o parte dintre elevi vor reveni la școală. Inspectoratul Școlar al Municipiului București a anunțat că, în baza datelor DSP, unitățile de învățământ se încadrează în scenariul doi de reluare a cursurilor.

Rata de incidență a îmbolnăvirilor în Capitală a fost de 1,12, potrivit datelor publicate de DSP. “Conform calendarului cuprins în ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerul Sănătății, Direcția de Sănătate Publică a emis situația în care se află localitatea București, adică scenariul doi. Conform acestui scenariu, școlile ar trebui să învețe la nivel preșcolar, primar și clasele din anii terminali pe învățământ direct, față în față, iar restul claselor prin rotație”, a declarat Roxana Cercel, purtător de cuvânt al ISMB.

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   anul școlar 2020-2021