Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Iohannis, critici pentru PSD-ALDE în plenul Parlamentului: Românii vor lideri politici cinstiți. Nu faceți rău societății, mergând mai departe cu modificările Legilor Justiției și Codurilor Penale (VIDEO)

Iohannis, critici pentru PSD-ALDE în plenul Parlamentului: Românii vor lideri politici cinstiți. Nu faceți rău societății, mergând mai departe cu modificările Legilor Justiției și Codurilor Penale (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 28 Noi 2018, 14:39
Iohannis, critici pentru PSD-ALDE în plenul Parlamentului: Românii vor lideri politici cinstiți. Nu faceți rău societății, mergând mai departe cu modificările Legilor Justiției și Codurilor Penale (VIDEO) Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Prezent la ședința solemnă din Parlament dedicată celebrării Centenarului Marii Uniri, președintele Klaus Iohannis a ținut un discurs extrem de dur la adresa clasei politice actuale.

”Azi, întrebarea la care trebuie să răspundă toți politicienii e dacă vor continua să promită mult și să livreze puțin. Centenarul e un moment de reflecție în care să ne întrebăm dacă ne-am revendicat locul meritat în lume. Mergem azi în direcția corectă sau ne aflăm pe un drum greșit? Aniversarea celor 100 de ani ne găsește la o răscruce pentru destinul României. Secolul pe care l-am parcurs nu a fost deloc ușor, dar în ultimele decenii am progresat.

Românii așteaptă o guvernare la înalțimea moștenirii, vor lideri cinstiți, responsabili și nu pentru interesele lor vremelnice. E timpul să înțeleagă acest lucru și majortatea politică și guvernamentală.

Celebrăm centenarul într-o perioadă tumultoasă, iar unele abordări populiste și demagogice au semănat discordie. Spiritul națiunii e însă viu și s-a manifestat în susținerea fără echivoc în fața oricăror încercări de a pune în pericol principiile și valorile.

Domnilor parlamentari și guvernanți, ascultați vocea românilor, recuplați-vă la interesele naționale, ridicați-vă la înălțimea Centenarului și nu îl dezonorați. 

Este responsabilitatea dumneavoastră să asigurați o bună legiferare, astfel ca deciziile să fie adaptate le nevoile reale ale societății. E încă timp să reveniți asupra unor legi care nu au susținerea oamenilor și nu corespund standardelor europene. Nu puneți în joc tot efortul și sacrificiile românilor, nu faceți rău societății românești, mergând mai departe cu modificările Legii Justiției și Codurilor Penale, incongruente cu o democrație veritabilă.

Aniversarea Centenarului a fost așteptată de concetățenii noștri ca un moment de vitalitate. Dacă clasa politică de azi dorește să fie evocată peste ani, atunci va trebui să-și asume obiective fundamentale.

La mulți ani, români, la mulți ani România!”, a declarat președintele României.

Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.


 

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   Parlamentul Romaniei,   PSD,   ALDE