Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Klaus Iohannis participă joi și vineri la reuniunea Consiliului European. Pandemia de COVID-19, unul dintre subiecte pe agenda de discuții

Klaus Iohannis participă joi și vineri la reuniunea Consiliului European. Pandemia de COVID-19, unul dintre subiecte pe agenda de discuții

Un articol de: Maria Zărnescu - 15 Oct 2020, 08:43
Klaus Iohannis participă joi și vineri la reuniunea Consiliului European. Pandemia de COVID-19, unul dintre subiecte pe agenda de discuții foto: Inquam Photos / George Calin Politică

Președintele Klaus Iohannis va participa joi și vineri la reuniunea Consiliului European, la Bruxelles. Pe agenda de discuții se află subiecte referitoare la pandemia de COVID-19, viitoarele relaţii dintre Uniunea Europeană şi Marea Britanie, precum şi combaterea schimbărilor climatice, dar și subiecte cu privire la relaţiile externe ale Uniunii Europene, informează Administraţia Prezidenţială, citată de Agerpres.

În ceea ce privește pandemia de COVID-19, discuțiile ar urma să fie concetrate pe modul în care noul coronavirus se răspândește la momentul actual, măsurile de limitare a răspândirii acestuia, impactul economico-social al pandemiei şi necesitatea redresării economice, precum şi dezvoltarea de vaccinuri împotriva COVID-19.

„Preşedintele Klaus Iohannis va exprima preocuparea cu privire la ritmul accelerat de creştere a numărului de cazuri de infectare cu COVID-19 la nivel european, context în care va pleda pentru o coordonare sporită între statele membre ale Uniunii Europene. De asemenea, preşedintele României va susţine restabilirea, cât mai curând posibil, a celor patru libertăţi de circulaţie în cadrul Pieţei Interne a Uniunii şi se va pronunţa pentru menţinerea deschisă a fluxurilor de aprovizionare între statele membre”, informează Administrația Prezidențială.

 

Acordul de parteneriat dintre UE și Marea Britanie

 

Unul dintre subiectele de la Bruxelles este și stadiul și perspectivele negocierilor în curs, privind realizarea unui actord între UE și Marea Britanie. Klaus Iohannis va sublinia faptul că implementarea corespunzătoare a Acordului de retragere în toate elementele sale de către autorităţile britanice reprezintă o premisă fundamentală în construirea viitoarei relaţii a UE cu Regatul Unit, scrie sursa ciată.

Mai mult decât atât, șeful statului urmează să sublinieze faptul că România sprijină realizarea unui acord între Uniunea Europeană și Marea Britanie.