Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Klaus Iohannis participă la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles. Piața Unică și politica digitală a Uniunii, principalele subiecte pe ordinea de zi

Klaus Iohannis participă la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles. Piața Unică și politica digitală a Uniunii, principalele subiecte pe ordinea de zi

Un articol de: Maria Zărnescu - 01 Oct 2020, 07:50
Klaus Iohannis participă la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles. Piața Unică și politica digitală a Uniunii, principalele subiecte pe ordinea de zi foto: Inquam Photos / George Calin Politică

Președintele Klaus Iohannis participă în curzul zilelor de joi și vineri la Consiliul European de la Bruxelles. Pe agenda evenimentului se află subiecte precum Piața Unică a Uniunii Europene, politica industrială și politica digitală a Uniunii Europene, după cum informează un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Liderii europeni prezenți la eveniment vor aborda și teme de politică externă, precum relațiile Uniunii cu China și Turcia.

 

Klaus Iohannis pledează pentru o Piață Unică puternică și dezvoltată

 

Potrivit comunicatului, președintele României va discuta și va susține necesitatea identificării unor mijloace prin care s-ar putea restabili buna funcționare a Pieței Unice, după criza generată de COVID-19.

„Preşedintele României va pleda pentru o Piaţă Unică puternică şi consolidată, care să poată sprijini dezvoltarea statelor membre ale Uniunii. În acest sens, va susţine necesitatea identificării de mijloace pentru a restabili buna funcţionare a Pieţei Unice după criza COVID-19 şi pentru a pune în aplicare măsurile pentru consolidarea acesteia. Totodată, preşedintele Klaus Iohannis va arăta că o Piaţă Unică mai integrată înseamnă o Piaţă Unică mai conectată şi mai incluzivă. De aceea, dezvoltarea infrastructurii de transport, energie, mediu, precum şi a infrastructurii digitale este esenţială pentru ţări precum România, aflate la periferia geografică a Uniunii”, se arată în comunicat.

 

Demersuri pentru industrie

 

În cadrul reuniunii, președintele va susține demersuri în favoarea unei industrii puternice, dar și rezistente și competitive la nivel global.BOMBĂ în showbiz! George Burcea și Viviana Sposub au anunțat că vor fi ...

Președintele României va susține demersurile în favoarea unei industrii europene puternice, rezistente și competitive la nivel global. În acest context, Președintele Klaus Iohannis va sublinia faptul că efortul de modernizare necesar tranziției duble - verzi și digitale - va necesita investiții masive, contribuind, astfel, la stimularea competitivității și autonomiei strategice a Uniunii Europene. Președintele României se va referi la necesitatea asigurării depline a complementarității între autonomia strategică în diverse sectoare și deschiderea economiei europene, una dintre valorile fundamentale ale Uniunii. Totodată, Președintele Klaus Iohannis va evidenția faptul că autonomia strategică a UE trebuie construită pe baza unei piețe interne depline și funcționale”, informează Administrația Prezidențială.

 

Fonduri pentru dezvoltarea unor tehnologii digitale

 

Președintele Klaus Iohannis va saluta importanța acordată, la nivelul Uniunii, procesului de transformare digitală a Europei, dar și fonduri importante, menite să fie direcționate către dezvoltarea unor tehnologii digitale avansate și a unor infrastructuri de rețea de foarte mare capacitate din întreaga Europă.

„Președintele României va saluta importanța acordată la nivelul Uniunii procesului de transformare digitală a Europei, precum și fondurile importante care vor fi acordate pentru dezvoltarea unor tehnologii digitale avansate și a unor infrastructuri de rețea de foarte mare capacitate în întreaga Uniune Europeană.

Președintele Klaus Iohannis va menționa că Piața Unică presupune, pe lângă oportunități incontestabile, și provocări în domeniul social. În acest sens, Președintele României va sublinia necesitatea protejării grupurilor vulnerabile, inclusiv a lucrătorilor sezonieri, a căror situație trebuie îmbunătățită prin acțiunea comună a instituțiilor europene și a statelor membre ale Uniunii”, se arată în comunicat.

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   Uniunea Europeana,   Consiliul Uniunii Europene