Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Klaus Iohannis participă la Summit-ul Social din Porto: Este extrem de important să ne întâlnim acum, fiindcă pandemia nu afectează doar sănătatea oamenilor și economiile. Afectează și structura socială (VIDEO)

Klaus Iohannis participă la Summit-ul Social din Porto: Este extrem de important să ne întâlnim acum, fiindcă pandemia nu afectează doar sănătatea oamenilor și economiile. Afectează și structura socială (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 07 Mai 2021, 17:27
Klaus Iohannis participă la Summit-ul Social din Porto: Este extrem de important să ne întâlnim acum, fiindcă pandemia nu afectează doar sănătatea oamenilor și economiile. Afectează și structura socială (VIDEO) Foto: presidency.ro Politică

Președintele Klaus Iohannis participă, vineri, la Summitul Social, organizat în Porto, Portugalia. Înainte de începerea lucrărilor reuniunii la nivel înalt, șeful statului a declarat că este foarte important ca reuniunea să aibă loc în acest moment, în condițiile în care pandemia de coronavirus afectează nu numai sănătatea oamenilor, ci și economiile și structura socială.

 

Klaus Iohannis: Prin ieșirea din pandemie și banii pe care îi vom folosi pentru reconstrucție, putem să abordăm și zone din acest pilon social

 

”Este extrem de important să ne întâlnim acum, fiindcă pandemia nu afectează doar sănătatea oamenilor și economiile. Afectează și structura socială. Vrem să abordăm toate aceste chestiuni uniți și vrem să găsim soluții europene. Sunt foarte multe domenii unde putem să intervenim împreună. Aș menționa poate doar câteva: evident, locuri de muncă, educație, șanse egale, egalitatea de gen și așa mai departe, pensii, salarizare – toate acestea vin într-un pachet foarte mare de care ne vom ocupa.

Pe de altă parte, acum, prin ieșirea din pandemie și banii pe care îi vom folosi pentru reconstrucție, putem să abordăm și zone din acest pilon social – evident, educația, care, la noi, are un loc extrem de important în PNRR. Avem însă și educația digitală, educația pe tot parcursul vieții, formarea de abilități în zona digitală și la adulți și persoane care încă sunt în câmpul muncii, sunt foarte multe zone”, a declarat Iohannis, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Klaus Iohannis participă la Summit-ul Social din Porto: Este extrem de important să ne întâlnim acum, fiindcă pandemia nu afectează doar sănătatea oamenilor și economiile. Afectează și structura socială

Sâmbătă, șeful statului va participa la un summit între Uniunea Europeană și India, unul dintre statele cele mai afectate, în acest moment, de pandemia de coronavirus.

”Vom avea în această seară, după ce terminăm Summitul Social, o discuție foarte aplicată despre pandemie, despre cum o gestionăm și cum gestionăm ieșirea din pandemie.Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea, ameninţată cu moartea de Liviu Dragnea!

Iar pentru mâine ne pregătim de un summit între Uniunea Europeană și India, un summit care este important și pentru noi, fiindcă Uniunea Europeană și India se pare că au din ce în ce mai multe în comun, ne apropiem în chestiuni de economie, în chestiuni de conectivitate, în zona digitală. Din păcate, pandemia acum, în aceste zile și săptămâni, face victime multe în India. Și noi, România, am ajutat India, am fost chiar prima echipă din Uniunea Europeană care a ajuns în India cu ajutoare și cred că vom lucra împreună la un parteneriat foarte solid”, a mai spus Klaus Iohannis.

 

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   Portugalia,   pandemie coronavirus