Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Klaus Iohannis, la semnarea Pactului Național pentru o Românie Europeană : Pentru a merge mai departe cu rezultatul referendumului este nevoie să se schimbe Constituţia şi legislaţia aferentă (VIDEO)

Klaus Iohannis, la semnarea Pactului Național pentru o Românie Europeană : Pentru a merge mai departe cu rezultatul referendumului este nevoie să se schimbe Constituţia şi legislaţia aferentă (VIDEO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 13 Iun 2019, 16:25
Klaus Iohannis, la semnarea Pactului Național pentru o Românie Europeană : Pentru a merge mai departe cu rezultatul referendumului este nevoie să se schimbe Constituţia şi legislaţia aferentă (VIDEO) Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

La alegerile europarlamentare, formaţiunile care au încercat să demonizeze Uniunea Europeană şi care constant au atacat independenţa Justiţiei au fost drastic sancţionate de electoral, dar pentru a se merge mai departe cu rezultat votului de la referendum este nevoie să se schimbe Constituţia, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, joi, în cadrul unui discurs de la Palatul Cotroceni, susținut cu ocazia semnării Acordului Politic Naţional.

"Pe 26 mai au avut loc alegeri europarlamentare şi formaţiunile dumneavoastră au obţinut rezultate frumoase. În paralel cu alegerile, am convocat un referendum naţional, fiidca mi s-a părut că poporul trebuie să-şi exprime suveranitarea şi trebuie să dea un răspuns ferm şi clar unei guvernări eşuate şi atacului neîncetat asupra Justiţiei, care s-a desfăşurat fără întrerupere din decembrie 2016 până pe 27 mai", a precizat președintele.

În continuare, șeful statului a lăudat prezența masivă la vot, de altfel, una dintre cele mai mari din Uniunea Europeană.

"Românii au ieşit în număr mare la vot şi au dat un răspuns clar, ferm şi uşor de citit. La întrebările pe care le-am formulat au răspuns afiramtiv 6.500.000 de români. Ca să fiu mai clar, la fiecare întrebare 6.500.000 de români au răspuns cu 'da'", a adăugat Klaus Iohannis.

"La alegerile europarlamentare, formaţiunile pro-europene au primit voturi multe şi au avut rezultate bune, foarte bune. Iar formaţiunile care au încercat să demonizeze Uniunea Europeană, formaţiunile care constant au atacat independenţa Justiţiei, formaţiunile care au construit o guvernare lamentabilă, mai exact PSD şi ALDE, au fost drastic sancţionate de electoral. Şi pe bună dreptate!"

Ulterior, Klaus Iohannis a vorbit de condiţiile care trebuie respectate pentru a fi implementat referendumul (unul care a fost consultativ).

"Urmează alegerile prezidențiale, urmează alegerile locale, urmează alegerile parlamentare. Românii vor ştii cum să voteze. Dar pentru a merge mai departe cu rezultatul votului de acum este nevoie să se schimbe Constituţia şi legislaţia aferentă".

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.Fenomenul "apei moarte" care i-a îngrozit pe specialişti: vapoarele se opresc brusc, iar motoarele învârt "în gol"

"Şi să nu uităm, iarăşi şi-au bătut joc din disaspora. Trebuie schimbate proecedurile, trebuie imbunătățită legislația. Şi trebuie abandonat acest discurs împotriva disasporei. Trebuie să revenim la o normalitate românească, europeană, democratică, care se bazează pe valorile europene. Toate aceste lucruri trebuie realizate, cu cât mai rapid, cu atât mai bine."

"Înainte de referendum, mulţi au spus că e inutil, unele formaţiuni au încercat să-l boicoteze, alţii au declarat că nici nu vor participe. Foarte mulți au comentat întrebările: că au fost slabe, proaste, inutile şi un referendum pierdut. Şi că nu se va întâmpla nimic. Ba s-a întâmplat! 

După referendum s-a întâmplat. Aşa cum am spus de la început. A doua zi după vot, spaţiul politic românesc s-a schimbat. Trebuie să recunoaştem acest lucru şi acest fapt se datorează votului românilor, este evident.

Dar acest referendum trebuie implementat. Şi atunci am realizat cu mare atenţie ce au votat românii. Au votat pentru România europeană, a fost clar un vot pro-european. Românii au votat contra acelui atac nemernic PSD-ist asupra Justiţiei, românii au votat contra unei guvernări lamentabile. Şi atunci, după constultările cu partidele parlamentare am formulat concluziile într-un document pe care l-am propus spre semnare partidelor parlamentare. Un acord naţional pentru consolidarea parcursului european. Şi iată că astăzi ne aflăm aici", a mai spus șeful statului.

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   alegeri europarlamentare