Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Klaus Iohannis, prima declaraţie oficială: Trebuie să ne apucăm de treabă. Îl rog pe Traian Băsescu să retragă ambasadorii de unde românii au fost umiliți (VIDEO)

Klaus Iohannis, prima declaraţie oficială: Trebuie să ne apucăm de treabă. Îl rog pe Traian Băsescu să retragă ambasadorii de unde românii au fost umiliți (VIDEO)

Un articol de: - 17 Noi 2014, 11:13
Klaus Iohannis, prima declaraţie oficială: Trebuie să ne apucăm de treabă. Îl rog pe Traian Băsescu să retragă ambasadorii de unde românii au fost umiliți (VIDEO) Politică

Președintele ales al României, Klaus Iohannis, a susţinut, luni dimineaţă, o primă declaraţie oficială, în care le-a mulţumit alegătorilor pentru voturi şi a lansat mai multe mesaje privind schimbările necesare. Unul dintre mesaje a fost îndreptat către preşedintele în funcţie, Traian Băsescu, pe care îl roagă să retragă de pe post toți ambasadorii din țările unde "românii au fost umiliți".

„Este foarte îmbucurător că aproape 400.000 de români au votat în diasporă, dar este îngrijorător că au fost mii care nu au putut să voteze. Vinovații trebuie să răspundă cu funcția. Îl rog pe președintele încă în funcție să analizeze această situatie și să cheme de pe post toți diplomații care nu au gestionat corespunzător procesul de votare. Să fie retrați ambasadorii de acolo unde românii au fost umiliți”, a afirmat Klaus Iohannis.

Acesta a mai spus că nu poate să accepte să existe situații unde concentățenii săi să fie tratați cu gaze lacrimogene pentru că vor să voteze.

„Cineva trebuie să suporte consecințele  votului catastrofal organizat din diasporă. Guvernul va trebui să analizeze și să-i tragă la răspundere pe cei vinovați. Vreau să-mi exprim încă o dată respectul pentru românii din diasporă, care au avut nevoie de multe ore ca să voteze, care au înțeles importanța votului lor”, a mai spus liderul PNL.

Vezi AICI integral prima declarație oficială a lui Klaus Iohannis

Iohannis: Să fie retrași ambasadorii de acolo unde românii au fost umiliți


Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   Traian Basescu