Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Klaus Iohannis: "Primarii vor amenaja centrele de vaccinare și se vor deconta de către Guvern aceste cheltuieli"

Klaus Iohannis: "Primarii vor amenaja centrele de vaccinare și se vor deconta de către Guvern aceste cheltuieli"

Un articol de: George Lupu - 12 Ian 2021, 18:33
Klaus Iohannis: "Primarii vor amenaja centrele de vaccinare și se vor deconta de către Guvern aceste cheltuieli" Foto: presidency.ro Politică

Întrebat despre disputa dintre primari și Ministerul Sănătății privind alocarea fondurilor necesare pentru înființarea centrelor de vaccinare, președintele Klaus Iohannis a precizat că acestea sunt probleme fictive de care unii au încercat să se folosească pentru a câștiga popularitate.

Șeful statului a dat asigurări că Ordonanța care reglementează alccarea de fonduri va fi adoptată și că edilii vor putea să deconteze cheltuielile.

“Nu cred că aceste probleme vor pune în pericol succesul campaniei de vaccianre, cum ele nici nu sunt probleme reale, sunt probleme fictive. Unii au crezut că este bine să se profileze un pic în plus. Cum nu mai avem campanie electorală, trebuie să găsească alte metode politicienii de a ieși în față.

Pot să vă spun din sursă sigură, prezidențială, că această Ordonanță urmează să fie dată. A fost discutată inclusiv cu menționații primari nemulțumiți care vor primi sprijin de la Guvern. Medicii și personalul medical care va lucra în aceste centre va fi plătit, primarii vor amenaja aceste secții și se vor deconta de către Guvern aceste cheltuieli. Toate premizele pentru a avea o campanie de vaccinare de succes sunt pregătite și vor fi create cu tot cadrul juridic în cel mai scurt timp”,a  declarat pre;edintele Klaus Iohannis.

 

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis