Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Iohannis, reacție la boicotul PSD: O poziție principial incorectă. Îi invit să își reconsidere punctul de vedere (VIDEO)

Iohannis, reacție la boicotul PSD: O poziție principial incorectă. Îi invit să își reconsidere punctul de vedere (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 20 Feb 2020, 17:03
Foto: presidency.ro Politică

Președintele Klaus Iohannis le-a bătut obrazul social-democraților, după decizia acestora de a boicota votul de învestire pentru Guvernul Orban II. 

PSD a depus moțiune și acum, când trebuie să se voteze o nouă propunere, sunt ocupați cu alte treburi”, a susținut Iohannis, care a catalogat atitudinea social-democraților ca fiind „cel puțin ciudată” și „principial incorectă”. 

După ce au depus moțiune și a căzut guvernul, „acum spun că nu e vina lor”, a mai comentat Iohannis.

„Dupa ce PSD a depus moțiune de cenzură și a căzut guvernul, ei spun acum că nu e vina lor. Este evident, PSD care a depus moțiune, care a reușit să doboare guvernul și acum când trebuie să se voteze o nouă propunere, dumnealor sunt ocupați cu alte treburi. Mi se pare o poziție principial incorectă. Îi invit să își reconsidere punctul de vedere. Parlamentul României este organul suprem care reprezintă voința poporului și acolo se lucrează prin prezență, nu prin absență”, a declarat Klaus Iohannis.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a declarat miercuri, la finalul ședinței CEx, că parlamentarii PSD nu vor fi prezenți luni, în plenul Parlamentului, la ședința în care e programat votul de învestitură a Guvernului Orban II.

„Luni vom fi prezenți cu toții la grupurile parlamentare și nu vom participa la votul de învestire. Așteptăm răspunsul CCR dacă e constituțională” numirea lui Orban, după ce acesta a fost demis prin moțiunea de cenzură, a afirmat Ciolacu, la finalul ședinței Comitetului Executiv național al PSD.

Întrebat dacă boicotul va fi menținut și la următoarea ședință în care va fi programat votul, Ciolacu a răspuns: „În acest moment, atât eu, cât și președintele Senatului am respectat regulamentul. Așteptăm o decizie a CCR privind conflictul de natură constituținală, dacă poate fi desemnat același premier care e și interimar și demis, apoi vom lua o decizie. Am spus că vom avea o discuție și cu restul partidelor cu privire la ce trebuie modificat la OUG privind anticipatele sau dacă trebuie respinsă”. 

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   PSD