Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică CORONAVIRUS | Iohannis: Trebuie să tratăm situația cu responsabilitate și calm. Vor fi suplimentate măsurile de control. Cetățenii să respecte indicațiile autorităților (VIDEO)

CORONAVIRUS | Iohannis: Trebuie să tratăm situația cu responsabilitate și calm. Vor fi suplimentate măsurile de control. Cetățenii să respecte indicațiile autorităților (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 26 Feb 2020, 15:23
Foto: presidency.ro Politică

Președintele Klaus Iohannis a declarat, la finalul ședinței CNAT, că în România nu a fost confirmat până acum niciun caz de coronavirus. Instituțiile, însă, trebuie să rămână vigilente. E nevoie de responsabilitate și de calm, a insistat șeful statului. „Toți cetățenii trebuie să înțeleagă că e responsabilitatea fiecăruia să respecte indicațiile și sfaturile autorităților”, a insistat șeful statului.

„Până acum nu avem niciun caz confirmat de infecție cu acest virus în România. Acum câteva minute am primit rezultatele din Gorj, care sunt negative. 

Nivelul de mobilizare trebuie să rămână ridicat pentru că ne confruntăm cu o urgență medicală globală. Toate statele sunt vulnerabile în fața unui virus care nu ține cont de granițe geografice.

Din analiză s-a constatat că instituțiile au luat la timp măsurile care se impun pentru a preveni infectarea. Guvernul Orban inclusiv a făcut achiziții. 

În ședința CSAT am subliniat nevoia de comunicare eficientă între toate structurile implicate, atât la nivel central, cât și local, informarea permanentă a medicilor de familie, managerilor de spitale. E nevoie de un efort comun și unitar, de aplicare riguroasă și fără abateri a măsurilor de prevenție pentru a proteja cetățenii.

Am decis să fie suplimentate măsurile de control pentru identificarea potențialilor bolnavi cu probleme respiratorii la frontiere”, a declarat Klaus Iohannis.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Acesta a mai precizat că Ministerul Sănătății va asigura personalul medical necesar în punctele de trecere a fontierei, cu specialiști de la DSP.

„Am luat decizia alocării de guvern a banilor necesari pentru echipamentele de protecție și medicamente.

Autoritățile trebuie să-și intensifice eforturile de comunicare. Va fi implementată rapid linia telefonică gestionată de Ministerul Sănătății dedicată celor care cer informații.

Am încredere că toate instituțiile statului, dar mai ales sistemul medical, au capacitatea de a gestiona situația, a declarat Iohannis.

Totodată, președintele a pus accent pe prevenție: „Îi încurajez pe oameni să urmeze principala recomandare a specialiștilor: cea mai sigură protecție e menținerea unei igiene personale permanente”.
 

 

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   CSAT