Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Klaus Iohannis, ședință la Palatul Cotroceni, cu mai mulți membri ai Guvernului: Situația economică, principalul subiect al discuției (VIDEO)

Klaus Iohannis, ședință la Palatul Cotroceni, cu mai mulți membri ai Guvernului: Situația economică, principalul subiect al discuției (VIDEO)

Un articol de: Bogdan Pitaru - 23 Iun 2020, 11:07
Klaus Iohannis, ședință la Palatul Cotroceni, cu mai mulți membri ai Guvernului: Situația economică, principalul subiect al discuției (VIDEO) Foto: presidency.ro Politică

Președintele Klaus Iohannis a convocat, marți, la ora 13.00, o întâlnire cu mai mulți membri ai Guvernului. La ședința organizată la Palatul Cotroceni, discuțiile se vor axa pe teme economice, se arată într-un anunț al Administrației Prezidențiale.

 

Klaus Iohannis, discuții pe teme economice cu mai mulți membri ai Guvernului

 ALERTĂ ÎN ROMÂNIA! MARE ATENȚIE! HACKERII CER BANI ÎN NUMELE CELEBREI CÂNTĂREȚE, PE INTERNET. MULȚI ROMÂNI ȘI-AU LUAT ȚEAPĂ

La întrevedere vor participa premierul Ludovic Orban, ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, și șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Conducerea PNL a discutat despre noul program economic de relasare

 

Întrevederea de la Palatul Cotroceni vine în contextul în care, luni, conducerea PNL a discutat în ședința Biroului Executiv despre noul program economic de relasare pe care Guvernul îl va implementa.  Premierul a anunțat atunci că acest program va implica și o parte consistentă de fonduri nerambursabile pe care Guvernul le va acorda din finanțări de la Comisia Europeană.

”Am discutat despre pregătirea programului de dezvoltare locală, program cu care se va prezenta echipa de candidați ai PNL în fiecare localitate și județ și corelarea programelor de dezvoltare locală, cu programele guvernamentale, cu cele finanțate din fonduri europene și care pot să creeze efecte benefice pentru comunitățile locale. (...)

Am discutat câteva măsuri guvernamentale importante. Programul de extindere a distribuției de gaze naturale, prin înființarea de distribuții de gaz natural în localități. Programul va beneficia de finanțare de un miliard de euro – 200 de milioane de euro în cursul acestui exercițiu financiar, 800 de milioane de euro – în exercițiul financiar multianual 2021-2027. (...)

Am discutat de programul care este finanțat prin POIM, de extindere a rețeleleor de distribuție de apă și canal. Am asigurat cofinanțare de 6% pentru societățile care urmează să implementeze aceste proiecte finanțate prin fonduri europene prin POIM. (...) În ciuda eforturilor făcute la nivel guvernamental, aceste proiecte nu au ajuns la semnarea contractelor de finanțare, mai ales în județe finanțate de PSD. Fac un apel către agențiile de dezvoltare intracomunitară (ADI), către toți președinții de consilii județene și primarii să urgenteze semnarea acestor proiecte ca românii din mediul rural să beneficieze de condiții decente. E păcat să ratăm fondurile pe care le avem la dispoziție", a anunțat, luni, Ludovic Orban.

 

Klaus Iohannis: România are nevoie de bani europeni pentru a ajunge din urmă media țărilor din UE

 

Totodată, preşedintele Klaus Iohannis a participat vineri la reuniunea Consiliului European în format videoconferinţă. Reuniunea a fost dedicată, în principal, discutării Planului de relansare economică a Uniunii și Cadrului Financiar Multianual pentru perioada 2021-2027 revizuit, propuse recent de către Comisia Europeană.

În acest context, șeful statului a anunțat că va cere fonduri mai multe pentru România în următorul exercițiu bugetar.

”În actualul exercițiu bugetar, România a primit, a avut dreptul la 44 de miliarde de euro. Eu, și împreună cu mine întreaga echipă a României, ne luptăm ca să obținem o sumă considerabil mai mare pentru următorul exercițiu bugetar și, de asemenea, ne luptăm ca să obținem condiții de implementare favorabile pentru România. Asta înseamnă bani pentru dezvoltare economică, pentru mediul de sănătate, pentru autostrăzi și pentru căi ferate, pentru apă și canalizare, pentru educație, pentru energie regenerabilă și multe alte lucruri. Cred că este evident că România are nevoie de bani europeni pentru a ajunge din urmă media țărilor din UE. Aceasta este ambiția noastră și, în continuare, ne vom întâlni într-un format fizic în Consiliul European, probabil la mijlocul lunii iulie, când voi continua să mă implic pentru a obține cât mai mult pentru România”, a declarat Klaus Iohannis.

 

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis